Svar: Tumle med baby
Kære Emma
Tak for dit brev og velkommen til - og tusind tak for at fortælle, at du er glad for og har flere af mine bøger, det er rigtigt dejligt at høre - tak! Og jeg vil naturligvis meget gerne dele lidt tanker med dig :)
Det er helt naturligt, at du kan blive bekymret, når du tænker tilbage på situationer, som kunne have været potentielt farlige - f.eks. hoppen på en trampolin. En trampolin har jo en vis rebound-effekt, hvilket godt kan udgøre en vis risiko.
Når det så er sagt, så lyder det som om, at det er gået helt stille og roligt for sig, og din kærteste har hele tiden holdt jeres datter i sin favn. Hun har i en alder af 7 måneder selv kunnet holde sit hoved, og der har ikke været tale om nogen hurtige eller meget pludselig bevægelser, som ofte vil være det, man skal være bekymret omkring. Skader opstår normalt i mere ekstreme situationer, hvor baby udsættes for gentagne og kraftige rystelser, og det er der ikke tale om hos ...
... jer:)
Det lyder som om, at far hele tiden har været opmærksom på, hvordan hun har reageret på bevægelserne, og det lyder som om, at hun har været glad og har nydt det. De har haft en sjov oplevelse sammen. Hun har ikke grædt eller virket til at føle det ubehageligt.
Derudover, så fortæller du, at det nu er en måned siden, og det lyder ikke som om, at du har oplevet nogle usædvanlige ændringer i hendes adfærd, motoriske udvikling eller i hendes vanlige måde at være på. Hvis hun spiser, sover, bevæger sig fuldstændig som hun plejer, så er der højst sandsynligt ingen grund til bekymring, og jeg tænker derfor, at du kan tage denne enkelte hoppetur på trampolinen helt roligt. Fremover, er det dog naturligvis en god idé at vente med trampolin, indtil hun bliver ældre - men alt det andet tumling I har gang i, lyder super godt. Bliv endelig ved med det!:)
Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre, og at det også giver lidt ro med på vejen. Knus herfra:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
Viden om børn:
Ufrivillig natlig vandladning
Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.
1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.
2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...
Ører - øreproblemer hos baby og børn
Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.
Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.