Annonce

Annonce

Svar: Hjælp til at skifte rytme i flaske


25. august 2024

Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og dejligt at høre, at du kunne bruge mit sidste svar:)

Når børn får flaske, så har de ofte en rytme, hvor de får mælk, når de vågner af en længere lur eller tilbydes flasken midt imellem to lure - naturligvis afhængig af, hvor lange lure de tager. Derfor kræver det ofte lidt ekstra at få vendt rytmen, så flasken kommer til at ligge tættere på puttetidspunktet.

Det kan dog godt lade sig gøre, og det er generelt en god idé at forsøge en sådan rytme - men hvis det ikke lykkes nu, så er det dog helt okay. Ofte vil en sådan rytme komme helt af sig selv, når din datter bliver gammel nok til at spise skemad og mere rigtig mad. På dette tidspunkt, vil det ofte passe rigtig fint, hvis hun tilbydes mad, når hun vågner, sammen med vand af kop og så tilbydes flasken, før hun skal sove. Så tiden arbejder derfor også for jer, og hun er stadig meget lille og ny:)

For at ændre rytmen, så flasken tilbydes tættere på hendes puttetidspunkter i løbet af dagen, så kan du forsøge følgende:

- Prøv gradvist at forlænge tiden mellem måltiderne. Hvis din datter lige nu får flasken midt mellem to lure, kan du forsøge at forlænge tiden mellem hvert måltid, så du udskyder mælkemåltidet med 5-10 minutter hver dag - og på den måde gradvist kommer tættere på puttetidspunktet. Du kan aflede hende med lidt leg, bleskift, tid på puslebordet eller lignende og på den måde få rykket spisetiderne lidt.

- Du kan også prøve at ændre på tidspunktet for lurene. Hvis du kan rykke luren lidt frem, så vil der naturligt blive kortere tid mellem, hvornår hun får sin flaske, og hvornår hun puttes. Det kommer naturligt lidt an på, hvordan hun sover, og hvordan du oplever at finde ...


Annonce

... det rette puttetidspunkt, men nogle gange kan det gøre en forskel at putte hende f.eks. 20 minutter tidligere, end du måske lige havde regnet med.

- Du kan også tilbyde hende en lidt mindre mængde mælk i flasken tidligere, og så lade hende drikke en lidt større mængde mælk, før hun puttes. Jf mit tidligere svar, hvor jeg tænker, at hun måske har silent reflkus og derfor kan have glæde af at spise lidt mindre og hyppigere måltider, så kan netop denne løsning måske være en rigtig god løsning for jer:).

- Hvis hun er vant til at spise to flasker mellem hver lur, så kan man også nogle gange gradvist bytte rundt på disse flasker, så hun spiser mindre i første flaske og mere i flaske nummer to. Det vil sige, at man gradvist skruer ned i mængden i flaske nummer et og øger mængden i flaske nummer to, og på den måde kan hun måske gradvist vænnes til at kunne nøjes med den lidt større flaske, før hun puttes.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Du skal naturligvis lægge mærke til din datter og hendes signaler og forsøge at tilpasse rytmen efter, hvad hun virker til at trives bedst med. Det kan sagtens tænkes, at hun selv vil begynde at vise tegn på sult tættere på puttetidspunktet, når du begynder at ændre på spiserytmen, altså hvornår du tilbyder hende mælk, eller hvis du f.eks. skruer lidt ned for mængden i første flaske. Det er naturligt vigtigt at være fleksibel og følge hendes behov, og det vil ofte også tage lidt tid at ændre en rytme - men du kan som sagt sagtens forsøge. Og lykkes det ikke, så arbejder tiden naturligt for jer, hun er stadig et spædbarn, som endnu ikke kan forventes at have særlig meget rytme, det kommer:)

Jeg håber, at ovenstående hjælper dig lidt videre :)

Rigtig meget held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klumpfod (varusfod)

I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.

Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...

Læs mere i Babylex

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!

Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D

Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to


Annonce