Brev:
Aftensmad og natteroderi
Kære Helen.
Tak for dine tidligere råd og vejledning. Jeg kunne godt bruge yderligere i forlængelse heraf. Det omhandler aftensmad og natteroderi.
Min datter er nu 9 mdr.
Ulvetimen fra 17-sovetid er med meget uro og nogle dage også gråd, hvis ikke vi går rundt med hende på armen, hele tiden.
Nogle dage kan det være svært at få aftensmad i hende, da hun er sur, græder, ikke vil spise og nogle gange kaster maden og alt hun tilbydes på gulvet.
Dermed går hun nogle gange i seng på ren amning.
Fra kl 22-06 vågner hun et sted mellem 3-4 gange. Tidligere synes jeg ikke det virkede som om hun var sulten, men det synes jeg faktisk nu (ikke alle gange men en enkelt eller to af gangene).
I løbet af dagen spiser hun som tidligere skrevet morgenmad, frokost og mellemmåltider før/efter frokost. Jeg synes at hun spiser ...
... nogle gode portioner.
Jeg starter arbejde om mindre end 1 måned og skal meget tidligt op, hvorfor jeg ~stadig~ stresser over de mange opvågninger i løbet af natten, som oftest må hjælpes med amning. Far hjælper også min datter med vuggen i arme med at komme tilbage til søvnen, det lykkedes ofte, men ender med hun vågner igen meget kort efter. Altså hvorfor jeg mistænker hun kunne være sulten.
Min gode mor taler altid om “en god flaske vælling til at fylde maven”. Bruges det stadig? Hvad tænker du om det? Kunne det være en mulighed der midt om natten/måske første opvågning efter midnat? En mulighed for at far kan tage mere over om natten under hans barsel.
Hun er ikke tilhænger af flaske, men jeg kunne forsøge med tudekop.
Har du nogle tanker eller råd omkring natteroderiet du kan dele?
Bedste hilsner,
Kia
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Sidde
De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.
7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.
8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.
Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".
Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.
Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.
Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.
Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)
Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)
God sommer