Svar: Spiser ikke som hun plejer
Kære mor
Tak for dit brev :)
Hvilken flaskesut bruger du? Jeg har desværre oplevet nogle gange, at hullerne i visse flaskesutter kan have tendens til at lukke til, hvilket betyder, at din datter så ikke kan få mælken ud. Derfor bliver hun naturligt irriteret på flasken, kæmper for at få mælken og græder, fordi hun gerne vil drikke, men det fungerer ikke, når hun sutter.
Mit første råd vil derfor være, at du tjekker, om mælken kan komme let ud af flaskesutten, eller om I måske skal prøve med en anden type, måske nogle nye...
Nogle gange bliver børn også trætte af smagen af modermælkserstatning. De har brug for en anden smag, noget nyt. Du kan derfor også forsøge med en anden type erstatning for at se, om hun bedre vil kunne lide dette. Du kan i første omgang prøve at købe lidt forskellige brik-erstatninger. Så behøver du ikke købe en hel bøtte, og du bruger derfor ikke unødigt mange penge, hvis det viser sig, at hun ikke bryder sig om en anden erstatning.
Så skal du naturligvis også være opmærksom på, hvor meget skemad du giver hende, og hvornår du så tilbyder flaske. Det er vigtigt, at skemaden kommer ud over hendes vanlige indtag af mælk, og mængden bør holdes nede, så der netop er plads i maven til mælken. Det er derfor bedre, at du giver hende ½ dl. grød eller mos - og hun så drikker ...
... sin flaske, end at du giver hende 1 dl. grød eller mos, og hun så afviser flasken, fordi hun føler sig mæt.
Det vil også være godt, hvis du kan være opmærksom på hendes mave og afføringsmønster. Nogle børn får tendens til forstoppelse, når de begynder med fastere føde, og hvis hun har "stop i maven", så kan det faktisk godt gøre, at hendes appetit og lyst til flasken nedsættes. Derfor er det vigtigt, at hendes mave fungerer.
Du kan også forsøge at tilbyde flasken, imens hun ligger ved siden af dig eller f.eks. ligger på ammepuden i dit skød. Hvis hun plejer at få flasken i din favn, så kan det at ændre stilling, lade hende ligge på en ny måde, nogle gange være med til at gøre en forskel. Nogle børn har svært ved at koncentrere sig, hvis de kan se forældrene i øjnene, når de spiser, andre børn synes, det er hyggeligt at have øjenkontakt under måltidet - så du kan også her forsøge dig lidt frem, og se hvad der virker bedst.
Du skal holde øje med hende bleer. Det er vigtigt, at hun tisser, og hendes urin må ikke virke koncentreret. Hvis du efter ovenstående råd stadig ikke kan få hende til at drikke, og hun drikker langt mindre end hendes behov, så må du kontakte jeres læge. Hun må naturligt ikke mangle væske/mælk.
Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke med hende:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Vuggedød - uventet spædbarnsdød
Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved, at der er visse faktorer, som har betydning. i 1980erne døde over 100 spædbørn hvert år uventet under søvn og siden 1990erne er antallet faldet drastisk. I dag er det under 10 børn om året i Danmark, der rammes af vuggedød.
Faldet i vuggedød skyldes i høj grad følgende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen:
1. Læg altid barnet til at sove på ryggen. Hvis barnet sover på maven, er...
Angst hos børn
Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.
Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.