Svar: Vil ikke sove i barnevogn del 3
Hej med dig
Åh, hvor lyder det bare hårdt!
Jeg synes ikke, du skal fortsætte. Du fortæller, at du gør præcis det samme, når du forsøger at putte din dreng i barnevognen, som du gør, når du putter ham i slyngevuggen. Der er ingen forskel - og alligevel, så falder han fint i søvn i sin slyngevugge, men i barnevognen vågner han op, græder, og kan tydeligt ikke finde ro.
Jeg synes ikke at der på baggrund af dette er nogen grund til, at du "går all-in nu og KUN forsøger med barnevogn". Det er vigtigt, at han forbinder det at skulle sove med noget trygt, dejligt og rart. Det er også vigtigt, at han får sin søvn. Derfor er det slyngevuggen, som du igen må prioriterer - det lyder for mig som om, at hvis du fortsætter med barnevognen, så vil han begynde at forbinde den med noget, som ikke er trygt og rart, og det vil naturligt ikke gøre det lettere for ham at sove i barnevognen senere hen. At en eller anden grund er der noget, som han ikke bryder sig om, når han ligger i sin vogn, og han kan desværre ikke fortælle os, hvad det er...
Han er 4 måneder nu, og når han bliver 6 måneder, vil han kunne sidde op. Det betyder, at han både vil kunne få en pause og dermed nå at glemme sin ...
... barnevogn - et par måneder er lang tid, når man ikke er ældre, end han er - og om et par måneder, vil du igen kunne forsøge at introducere barnevognen som noget dejligt, fordi han så vil kunne sidde op i den, kikke på verden, følge med osv. På den måde kan han begynde at forbinde sin barnevogn med noget rart.
Jeg tænker, at du til den tid skal starte med at bruge barnevognen netop til ture, hvor han sidder op og er vågen - og ikke nødvendigvis putte ham til lur. Men gradvist vænne ham til at barnevognen er okay - og måske en dag kan I så trille af sted, opleve lidt af verden sammen, og han bliver så naturligt træt og vil pludselig kunne falde i søvn i sin vogn... det har man jo lov at håbe:)
Så ja, jeg tænker, at du skal vente, til han er ældre og håbe, at du på sigt kan lykkes med at vænne ham til barnevognen og gradvist finde ud af, at det faktisk er okay at skulle sove i den.. Krydser alt hvad krydses kan:)
Lige nu er det vigtigt for jer begge, at du giver jer selv ro i løbet af dagen og ikke kæmper med ham. I har ikke brug for "frygtelige dage" med tiltagende gråd og manglende søvn - det kommer der ikke noget godt ud af :)
Stort knus med på vejen herfra :)
Rigtig god weekend!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.