Brev:
Afføring, 2-årig
Kære Helen
Vores pige på 2 år trives rigtig godt. Vi har dog et spørgsmål omkring hendes afføringsmønster. Det svinger meget, hvor ofte hun har afføring - i perioder hver dag, i andre perioder kun måske hver fjerde dag. Afføringen kan til tider være til den hårde side, men ikke altid. Når hun skal lave afføring er hun tydeligt generet af det, hun sætter sig på hug, vil gerne op til os at sidde eller ligge tværs over vores ben, hun går lidt rundt på tæerne eller gemmer sit hovede i en pude i sofaen. Nogle gange selvfølgelig mere end andre gange. Hun siger altid til, når hun skal af med noget, men det er ikke altid der kommer noget.
Vi er i tvivl, om der er behov for, at vi giver hende lidt lactulose, så hun lettere kommer af med ...
... det, eller om der er andet vi kan gøre. Hun spiser generelt godt og varieret, særligt frugt og rugbrød er hun meget glad for, og hun kan til tider spise nogle gode store portioner til måltiderne. Så vi tænker ikke umiddelbart, at det er kosten som er problemet.
Hun fik movicol det første års tid af hendes liv, da modermælkserstatningen gav hende forstoppelse, men det lykkedes os at trappe ud af det, da hun begyndte at gå. Vi er derfor lidt betænkelige ved at skulle starte hende op på afføringsmidler igen, da vi er bange for igen at skulle give hende det i længere tid.
Hvis vi opstarter lactulose, hvornår kan vi så begynde at forsøge at trappe ud af det igen, så hendes mave kan følge med?
Vi ser frem til at høre dit input 😊
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
Viden om børn:
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Ører - øreproblemer hos baby og børn
Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.
Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.