Brev:
Hjælp til vænne fra flasken
Hej, Helen.
Efter et laaaaaangt indkøringsforløb er vores dreng nu endelig kørt ind i dagplejen og er blevet rigtig glad for at være der. Ikke mindst på grund af dine gode råd, så mange tak for det. Han kaster ikke længere op, når jeg afleverer ham, og græder kun indimellem, men helt normal gråd, som kun varer et øjeblik. Han er heller ikke påvirket, når han kommer hjem, men er frisk og glad, så det er bare dejligt!
Han har dog været og er fortsat voldsomt plaget af sine tandfrembrud. Han er sur og tvær og så ulykkelig, og i de dage, hvor det står på, har han løs mave, tager sig til ørerne, sover dårligt og spiser stort set intet andet end melon. Lægen ordinerede Panodil, og det har han fået. Vi har også smurt gummerne og prøvet med alverdens bidelegetøj, men lige lidt hjælper det. I de dage tager han flere flasker - formodentlig fordi han er sulten, når han jo ikke spiser så meget. Han smed sutten i forbindelse med de første tænder og vil ikke have den, men bruger indimellem så flaskesutten som lindring, fornemmer jeg.
Men nu burde han jo snart være ovre de værste tandfrembrud, og derfor vil vi gerne vænne ham fra flasken.
Han er nu knap 14 måneder gammel og får fortsat natflaske (også når der ikke er tandfrembrud), eller jeg skulle måske ...
... nærmere sige natflasker ...
Han får en flaske ved puttetid omkring kl. 19.30, og så tager han en flaske mere omkring midnatstid. Indimellem vågner han og tager lidt af en flaske ved 3-4-tiden, indimellem er det først kl. 5. Flaskerne er på 150 ml (fem skefulde pulver). Han tømmer gerne den første kl. 19.30. Den ved midnat tømmer han enten eller tager en pæn portion af, og natflasken er det sådan lidt op og ned med.
I starten virkede han rent faktisk sulten, selvom han spiser rigtig godt og også får en godnatgrød efter aftensmaden. Han får også masser af vand i dagens løb, men nu har jeg svært ved at skelne mellem, om det er sult, hygge eller tørst, der gør, at han vågner. Han er jo en stor dreng.
Sundhedsplejersken gav ham indtil 15 måneder, og så skal han være vænnet af flasken, men det er jo nemmere sagt end gjort, og hun sagde ikke rigtig, hvordan vi nøjagtig skulle gøre.
Hun foreslog at fortynde mælken, og det har vi prøvet. Resultatet er blot, at han så vågner endnu hyppigere og drikker mere, så han tisser i sengen. Det ødelagde nattesøvnen fuldstændig, så det stoppede vi med igen.
Har du forslag til, hvordan vi nemmest vænner ham af med flasken? Over hvor lang tid? Hvor stor en mængde skal han have?
På forhånd tak.
Mange hilsener fra MK
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
Viden om børn:
Downs syndrom
Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.
Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.
Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.
För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!
Tack
/Erika