Brev:
Søvn og trivsel - 21 mdr.
Kære Helen
Det er ved at være meget længe siden, at du sidst har hørt fra mig, men nu er jeg der, hvor min mand og jeg virkelig godt kunne bruge din sparring.
Vores yngste er lige blevet 21 mdr., og vi er en smule bekymrede for hans trivsel.
Som du ved fra tidligere breve, så er han en dreng, som tidligere har haft øreproblemer og har fået lagt dræn, og måske pga. de erfaringer det første år af hans liv, har han aldrig fået en rigtig god soverytme.
I perioden fra omkring 14-15 mdr. og indtil omkring 18 mdr. har nok været hans bedste periode, hvor putteritualet var: læse godnathistorie i mors og fars seng og dernæst bæres ind i egen seng (på værelse delt med storebror), hvor han så meget fint er faldet hurtigt i søvn til en godnatsang. Der sov han så på rigtig gode nætter til 4-5 tiden og kom så ind i vores seng tidlig morgen. De fleste nætter vågnede han dog stadig ved 2-tiden og ville ind i vores seng.
Vi har virkelig forsøgt at ramme balancen, hvor vi har mødt ham i hans behov om tryghed, men samtidig været konsekvente i, at han skulle falde trygt i søvn i sin egen seng, og det er jo sådan set også gået godt i nogle måneder. Vi håbede så på, at han efterhånden ville sove længere og længere i sin egen seng og så vågne op i egen seng om morgenen.
Nu til problemet: For tre måneders tid siden ændrede det sig til, at han begyndte at komme tidligere og tidligere ind til os. Det har været umuligt at få ham til at falde til ro i egen seng. Han skriger og græder helt utrøsteligt, indtil han bliver taget op, og han har peget ud af rummet og skreget i vilden sky, hvis vi har forsøgt at lægge ham igen og berolige ham. Da er vi så blevet nødt til at tage ham ud af rummet, da storebror indimellem er vågnet og har grædt, fordi han bliver vækket af gråden. ...
...
For en måneds tid siden ændrede det sig så yderligere til, at han nægtede at blive lagt i sin seng. Præcis samme drama udspiller sig, han græder og skriger og klæber sig ind til os. I samme periode er han begyndt at gå og sige hele tiden, at han er 'bange'. Det handler om mange ting: lyde, billeder, hvis vi taler lidt højere end normalt, hvis storebror gør noget pludseligt mm. Dagplejemoren oplever præcis det samme, og han søger hende og os meget. Han vil helst sidde på armen konstant og siger mange gange om dagen, at han er bange. Vores dagplejemor siger, at hun jo kender os så godt, at hun ved, at han vokser op i et meget omsorgsfuldt hjem, men hun er bekymret for ham - og det er vi altså også efterhånden.
Vi har den seneste uges tid taget hans seng ind til os, taget siden af, og nu er vi nået dertil, hvor han får godnathistorie, mens han ligger i sin egen seng og falder også i søvn der - uden gråd. Der går dog ikke mange timer, før han kravler hen til os, hvor han med det samme finder ro. Han vil allerhelst ligge, så han kan mærke vores hud.
Vi forstår simpelthen ikke, hvad der er sket. Han har været sådan en tryg dreng tidligere. Vores dagplejemor sagde i forbindelse med indkøringen (omkring 11 mdr.), at hun aldrig har oplevet så nem en indkøring, at han bare er så rolig og tryg og stabil af sind. Lidt i modsætning til sin storebror (4,5 år), som er en utrolig god og nem dreng, men som generelt bare er mere sensitiv over for indtryk, forandringer mm.
Vi er pludselig blevet bekymret for udsigterne, vi synes, at det lader til at være meget mere end "en periode", og vi er også bekymret for, hvordan vi skal håndtere det. Vi synes, vi giver ham al den omsorg og fysiske nærvær, vi overhovedet kan med en hverdag, som også skal hænge sammen.
Mange hilsner
Sarah
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Quinoa
Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.
Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.