Brev:
Putning og Morsyge del 2
Kære Helen.
Tak for dit svar - jeg synes det giver god mening at vække ham om morgenen men har dog lige et par opklarende spørgsmål til den rytme du foreslår - samt måske lidt opklarende herfra.
Først: Hvor længe mon der er indregnet i planen du foreslår, at en putning ( ideelt set) tager? og hvordan kan vi gøre i en overgangsperiode?
Du skriver at for at få 11 timers søvn om natten skal han puttes 20 og vågne kl 7. Men det får jeg til 11 timer..
- Hvis jeg putter ham kl 20 i morgen, sover han omkring kl 23 tænker jeg - så der skal vel trappes ned ? Og ændres i putteritual? - eller mangel på samme ) ved ikke om jeg har et.
Morsygen bekymrer mig stadig - måske har min mand ret i at putning er blevet for meget leg, når det er mig ?
Vores dreng har meget sprog og når Far kommer hjem fra arbejde er det første han gør at spørge til om Mor skal putte - hvis det er Fars tur vil han næsten ikke kendes ved ham - sommetider heller ikke ved storesøster. men 'klistrer' sig fast i mig.
Jeg fik ikke nævnt at det på det seneste er blevet umuligt for mig at putte til lur. Han siger selv at han gerne vil sove - men så snart vi så går ind ...
... for at sove hygger han bare indtil han siger at han vil vågne - typisk efter et par timers forsøg hvor klokken så også er blevet henad 13-14 og jeg tænker det bliver for sent. Det er så det der ender med en tidlige eftermiddags putning til nat - kl 17/18 og laver mudder i rytmen så vi ender med de forskellige vågnetider.
Far har ikke de samme problemer - i weekender er det altid ham der putter til lur så jeg kan arbejde eller tage mig af den store - og her sover han altid 2-3 timers lur.
Vi diskuterer ikke det med Morsyge når han er der, heller ikke hvem der skal putte men overvejer det når han sover.
I hverdagen er rytmen ret fast. Vi spiser kl 18. Så leger han lidt og får natmad med mig og det er også altid mig der børster tænder. Så får han nattøj på og siger godnat til storesøster og den foræld der ikke putter. Under gråd og skrig når Far skal putte. Bad klarer Far mens jeg laver mad - så er der noget at lave i ulvetimen - men ikke fast hver dag. Vi har fast en dag om ugen hvor Far ikke er hjemme om aftenen men kommer hjem at vende.
Ja det blev en del mere - håber du kan guide hvad vi gør herfra.
Med venlig hilsen
Stina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
5. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.
Hej Helen Her går det efterhånden rigtig godt med at være blevet...
Viden om børn:
Faderskab
Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.
Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...
Høj stol til baby
Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne, og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.
Der findes mange forskellige modeller af højstole, men de fleste vælger i dag en model, som kan stå ved spisebordet. Det giver mulighed for, at baby kan være med ved bordet, når familien sidder og spiser og på den måde naturligt tage del i måltiderne.
De...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder