Brev:
Søvn - 2 år, 6 mdr.
Hej Helen
Jeg har før skrevet til dig omkring putning af vores datter og fået nogle gode råd, men jeg er alligevel forvirret over hendes søvnmønster og hvordan jeg kan lave en god rutine. Det er vigtigt for mig, fordi jeg snart starter op igen efter en lang sygemelding og derfor har brug for at vores datter står tidligere op.
Som det er nu har hun ferie og jeg er begyndt at vække hende omkring kl. 7 som du også har rådet mig til. Og så tænker jeg at jeg gradvist ville vække hende tidligere og tidligere da jeg har brug for at hun står op kl. 5.45-6 for at vores hverdag kan hænger sammen når jeg starter op igen.
MEN hun er umulig at få til at falde i søvn tidligere om aftenen. Og derudover kan hun slet ikke sove lur mere om dagen. Uanset hvad vi har lavet. hun kan virke træt om formiddagen og ...
... lægge sig på gulvet. Men når jeg så forsøger at putte hende er hun overhovedet ikke træt. Hun gaber heller ikke eller viser træthed på andre måder. Så kan hun holde sig vågne til 21-21.30 og uden at virke træt eller ked af det. Jeg forstår det ikke. Hun burde jo have brug for mere søvn i den alder hun har.
Hvordan kan jeg få rykket hendes falde i søvn tidspunkt om aftnenen?? Og få hende til at få en tidligere rytme?? Og hvad med luren?
I vuggestuen kan hun sove 1-1,5 time men de siger også hun er meeeget lang tid om at falde i søvn. Og når hun har sovet lur der kan hun først sove 22-22.30. Så det kommer jo ikke til at gå når vores hverdag går igang igen. Jeg føler simpelthen det er umuligt at få hendes rytme flyttet til tidligere fordi hun altid har haft en sen rytme.
Med venlig hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
5. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.
Hej Helen Her går det efterhånden rigtig godt med at være blevet...
Viden om børn:
Renlighed
Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.
De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.
At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...
Fordøjelse baby
Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.
Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.
Babyer, der både får brystmælk...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.