Brev:
Skal vi vække for at give mælk
Hej Helen
Vi har et dilemma som vi ikke helt kan blive enige om herhjemme :)
Min søn spiser ok af sin rigtige mad og vi prøver at varierer. Men som du ved fra tidligere breve så kniber det gevaldig med mælken og vi er nu nede på et mælkeindtag på 200 ml i døgnet. Vi putter derudover mælk i hans grød og mos men det er altså flaskeindtaget.
Han får tillige a38 og ost hver dag. Der bekymrer mig fordi jeg læser at man skal TRAPPE NED til 500 ml når barnet fylder 1 år. Bør vi bekymre os?
Bør vi øge indtaget af a38? Han får en halv dc nu. Han vil heller ikke drikke mme af kop men er dygtigt til at drikke vand.
Dilemmaet som vi ikke kan blive enige om er følgende. Han sover ind i mellem igennem, hvilket jo er dejlig - ikke at vi sover fordi han er meget urolig, men ...
... han har på det seneste haft nætter, hvor han ikke vågner og kalder på sin drømme flaske. Vi er derfor ekstra “på” og vågner nærmest engang i time for at debattere om vi skal lade ham sove eller om vi skal vække ham og give ham flasken. Vi er jo meget kede af mælkeindtaget skulle gå endnu mere ned - omvendt har både han og vi jo godt af at sove videre. Det betyder at drømmeflasken nogle gange gives af os kl 01 eller sågar 03 fordi “nu syntes vi sørme han skal have noget væske”.
Hvad synes du? Han drikker aldrig sin flaske efter aftensmad og derfor ligger hans 3 flasker derfor morgen (fordi han er en meget early bird sover han nogle gange videre på flasken, men spiser fint morgenmad alligevel) eftermiddagsflaske og drømmeflaske.
På forhånd tak
Bedste hilsner
Christina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Ører - øreproblemer hos baby og børn
Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.
Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.