Svar: Vil ikke ligge ned i barnevognen
Hej med dig
Tak for dit brev, og dejligt at høre, at du kunne bruge mit sidste svar - og godt, at det virker med lidt mad i hånden, som kan aflede og give ro, når I triller af sted :)
Ryglænet i barnevogne kan variere, så nogle ryglæn har kun to positioner - siddende eller liggende - andre ryglæn har flere positioner, så barnet kan halvt sidde/halvt ligge. Hvis jeres dreng enten skal sidde eller ligge, så vil det være en rigtig god idé at forsøge med en pude i ryggen - under madrassen. Så I forsøger at finde en middelvej, hvor han stadig føler, at han sidder lidt op, men dog også ligger lidt ned og på den måde gradvist få ham vænnet til at ligge mere end at sidde :)
En decideret barnevognspude ville jeg ikke købe, da den vil gøre, at han sidder rigtigt op, men I har måske en lille pude, eller måske kan I blot bruge et sammerullet håndklæde under ...
... madrassen, som kan bruges til at give lidt elevation :) Så min tanke er, at det netop vil være rigtig godt at finde en løsning, hvor han ikke sidder ret op, men sidder lidt tilbagelænet og så gradvist vænne ham til, at han godt kan ligge lidt tilbage og stadig synes, at det er okay :)
Når det er sagt, så skal I naturligt også være opmærksomme på, om jeres drengs protester mod at blive lagt ned kan handle om øreproblemer. Har han været forkølet, så har han måske væske på ørerne, og når han ligger fladt, så stiger trygge i øret, hvilket kan gøre ondt. Så måske er det forklaringen på, hvorfor han bliver så ked af det, når I forsøger at lægge ham... Det kan også forklare søgningen mod brystet, fordi det at sutte lettere trykket i øret og smerten bliver derfor mindre...
Håber I kan bruge dette lidt videre - rigtig god tur med barnevognen - og rigtig god pinse:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.