Annonce

Annonce

Svar: Udmalkning - 3 mdr.


24. oktober 2005

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Mor

Du må lige opfriske min hukommelse - er det fordi du skal arbejde at du vil begynde at malke ud? Jeg spørger fordi det jo kan være et større projekt og kræve meget energi og overskud og måske passes ind sammen med at din dreng jo stadig skal spise hos dig ind imellem.

Under alle omstændigheder så vil et barn på 6-7 kg have behov for mellem 1000-1200 ml mælk i døgnet. Dette svarer til ca 175ml 6-7 gange i døgnet. Nogle spiser lidt mere, andre lidt mindre og ofte vil det også være sådan at din dreng vil spise større mængder om formiddagen og mindre mængder, men hyppigere sidst på dagen.

Når du ammer, så vil du efter ca 1 time have dannet 45 % af mælken igen, efter to timer ca 75 %, efter tre timer ca 90 % og efter 4 timer ca 100 %. Der vil således være noget at malke ud allerede en time efter amning.

Problemet i at begynde at malke ud, kan være at du får produceret ekstra meget mælk, simpelthen fordi din krop tror at der er et barn mere, som har behov og derfor sættes ...


Annonce

... produktionen op.

Hvis du kun vil malke ud, så du har lidt i reserve til når far skal passe, så er det ikke noget problem, så malker du ud, når du synes det passer ind i dagens rytme og imellem to ammemåltider, så der både er noget for din dreng at få, når han er sulten og så der er noget at malke ud.

Med hensyn til flaskegivning, så lad flaskesutten peje op mod ganen, hvor sutterefleksen sidder og prøv at holde så langt nede på flasken med fingrene, at I kan berøre hans kinder med et par fingre, på hver side af munden. Det stimulerer også til at sutte.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Det er fint at der er din mælk i flasken, så han kender smagen. så kræver det bare at han finde ud af teknikken. Hvis han bruger sut, så prøv at købe samme type flaskesut, så han kender til den sutteteknik. Ellers må I forsøge jer med forskellige. De har mange forskellige former og størrelser.

Med hensyn til principperne for udmalkning og opbevaring af udmalket modermælk, så læs artiklen som ligger her på siden:o)

Rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.

"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...

Læs mere i Babylex

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.

Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.

Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.

Tak fordi du har skrevet den!

Hilsen de glade forældre


Annonce