Brev:
Sover ikke meget - 20 mdr.
Hej Helen
Jeg har nu igen nogle spørgsmål vedr. min søn. Jeg sender hvert emne for sig i et brev.
Det første spørgsmål handler om hans søvn. Min søn er nu næsten 1 år og 8 måneder. Den sidste måned har været meget kaotisk. Vi har skullet flytte grundet at vores lejlighed skal renoveres. Det har været meget travlt og rodet. Og jeg kan helt klart mærke at flytningen har påvirket min søn.
Et af områderne, hvor der er sket en forandring, er hans søvn. Han har aldrig haft et stort sovehjerte, men jeg synes godt nok, han sover lidt for tiden. Jeg putter ham ved halv 8-tiden. Men han falder faktisk tit ikke i søvn før kl. halv 9. Og han vågner stadig mellem 5 og 6 om morgenen. Så han sover cirka 8,5-9 timer om natten. Til middagslur sover han mellem 1,5 og 2 timer. Han vågner også gerne nogle gange i løbet af natten, hvor han lige skal have sutten, eller vil over i min seng og sove videre eller lignende.
Jeg er lidt splittet om, hvad jeg skal gøre ved det. For jeg kan ikke finde ud af, om det reelt er fordi, han ikke har ...
... brug for mere søvn, eller om det er fordi, der simpelthen er sket for meget, så han har svært ved at finde ro tidligere.
Vi har en rimelig fast putterutine med ren ble, creme, et glas mælk, godnathistorie, nattøj, børste tænder og så godnatsang. Når jeg har sunget godnatsang får han godnat-kys og -kram, og så går jeg ud og tjekker til ham ofte. Før vi flyttede lagde han sig bare ned og sov ret hurtigt. Men nu er der brug for flere sang, flere kys, dynen ligger ikke rigtigt, nattøjet driller osv. Han virker ikke træt, selvom jeg først putter ham kl. halv 8.
Før vi flyttede blev han puttet kl. 7. Men han får nogle voldsomme raserianfald i løbet af dagen (som et af mine næste breve handler om), så det kunne måske godt tyde på, at han har brug for mere søvn.
Han har også haft nogle gange, hvor han er vågnet med voldsomme grædeture midt om natten, så jeg tænker, om han måske kan have haft mareridt eller noget. Måske er han bare ikke helt tryg ved at sove? Jeg ved det ikke ...
Hvad tænker du omkring det?
Kærlig hilsen
en mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.