Brev:
Svær putning til nat - del III
Kære Helen
Jeg var desværre nok lidt hurtig med min seneste tilbagemelding. Og selvom jeg godt ved at det ofte er 1 skridt frem og 2 tilbage i de her sager, så kunne jeg godt tænke at dele den trend vi har set de sidste par uger med dig.
Efter sidst havde vi en hel uge, hvor der var en mærkbar positiv effekt på hans søvn. Senere putning og godnatgrød gjorde putteritualet langt nemmere og kortvarigt. Og han sov faktisk igennem hele natten i en hel uge. Samtidig gik han over til 1 daglig lur.
Siden da er det dog som om, at resultaterne er blevet rullet tilbage. Han sover stadig typisk 1 lur fra 11-1230 (max 1 1/2 til 2 timer). Herefter er han vågen - og med fuld knald på - frem til 2030-2100. Her kan vi endnu ikke spore tegn af træthed hos ham (udover enorme humørsvingninger) og han kører med 110 km/t lige ...
... indtil vi er færdige med de faste putteritualer og til sidst beslutter at nu må det være sengetid. Han puttes under stor protest og skrigeri, og står og hopper op og ned i sengen, banker hovedet ind i tremmerne og kaster sutten fra sig, selvom han åbenlyst gerne vil have den. Efter 30-60 minutter falder han i søvn og sover med 1-2 opvågninger frem til 0630.
Det vil sige at vi pludselig er nede på omkring 11 timers søvn i døgnet, hvilket jeg jo synes er lidt. Måske er det også det der gør hans humør så varierende. Vi ved bare ikke hvordan vi skal hjælpe ham til at få nok søvn, når han er så stor modstander af at sove :)
Skal vi bare acceptere at det her er en periode, hvor tingene er lidt ustabile og at det hele nok skal stabilisere sig med tiden? Eller kan vi hjælpe den lille fyr på en god måde?
På forhånd mange tak
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
Viden om børn:
Termin
Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.
Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.
Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.
Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...
C-Vitamin
Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.
Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.
På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.