Brev:
Svær putning til nat - del III
Kære Helen
Jeg var desværre nok lidt hurtig med min seneste tilbagemelding. Og selvom jeg godt ved at det ofte er 1 skridt frem og 2 tilbage i de her sager, så kunne jeg godt tænke at dele den trend vi har set de sidste par uger med dig.
Efter sidst havde vi en hel uge, hvor der var en mærkbar positiv effekt på hans søvn. Senere putning og godnatgrød gjorde putteritualet langt nemmere og kortvarigt. Og han sov faktisk igennem hele natten i en hel uge. Samtidig gik han over til 1 daglig lur.
Siden da er det dog som om, at resultaterne er blevet rullet tilbage. Han sover stadig typisk 1 lur fra 11-1230 (max 1 1/2 til 2 timer). Herefter er han vågen - og med fuld knald på - frem til 2030-2100. Her kan vi endnu ikke spore tegn af træthed hos ham (udover enorme humørsvingninger) og han kører med 110 km/t lige ...
... indtil vi er færdige med de faste putteritualer og til sidst beslutter at nu må det være sengetid. Han puttes under stor protest og skrigeri, og står og hopper op og ned i sengen, banker hovedet ind i tremmerne og kaster sutten fra sig, selvom han åbenlyst gerne vil have den. Efter 30-60 minutter falder han i søvn og sover med 1-2 opvågninger frem til 0630.
Det vil sige at vi pludselig er nede på omkring 11 timers søvn i døgnet, hvilket jeg jo synes er lidt. Måske er det også det der gør hans humør så varierende. Vi ved bare ikke hvordan vi skal hjælpe ham til at få nok søvn, når han er så stor modstander af at sove :)
Skal vi bare acceptere at det her er en periode, hvor tingene er lidt ustabile og at det hele nok skal stabilisere sig med tiden? Eller kan vi hjælpe den lille fyr på en god måde?
På forhånd mange tak
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
Viden om børn:
Æteriske olier
Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.
Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.
I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.