Brev:
5,5 år slår og langer ud
Hej Helen.
Jeg skriver til dig, idet vi har lidt udfordringer med vores datter.
Hun er almindeligvis en glad og imødekommende pige i stor trivsel. Iflg. børnehaven er hun vellidt og har mange veninder og vi og vores omgivelser oplever også en glad pige med masser af gå-på-mod.
Vi oplever dog også, at hun ved det mindste modstand råber og kan finde på at lange ud efter os, uanset omfanget af hendes utilfredshed. Når hun råber bliver hun en helt anden pige end hende vi kender, og det skræmmer os nogle gange.
Hun kan finde på at lange ud efter os, når hun skal noget hun ikke vil (hjem fra en legeaftale, i bad el. lign.) og når hun får nej til noget hun gerne vil.
Vi har flere gange forsøgt at tage en fornuftig samtale med hende, men hun virker ligeglad med alt der bliver sagt og hun fjerner sig hurtigt (fysisk) fra samtalen, uanset om den bliver ført under en hyggelig gå-tur, henover bordet, på skødet el. lign.
I dag fortalte børnehaven, at hun den sidste uge er begyndt at slå (ikke hvem eller i ...
... hvor stort et omfang). Da vi snakkede med hende om det fortalte hun, at det var det samme barn hun slog, og at hun gjorde det fordi de gerne ville lege med de samme ting - hun fortalte også, at det andet barn slår hende, men at hun ikke fortæller det til de voksne.
Under samtalen måtte jeg flere gange bede hende blive i samtalen, og forklarede hende, at det var vigtigt for mig at vide, hvordan jeg kunne hjælpe hende med ikke at slå - men lige lidt hjalp det.
Vi har i flere år døjet med at hun slår (i perioder), og kan ikke altid sætte en finger på, hvad der kan være årsag hertil - og de snakke vi tager med hende, hjælper tydeligvis ikke. Vi har selv i perioder haft tendens til at hæve stemmen, når hun gang på gang skubber til vores grænser og det har hun helt sikkert taget ved lære af - det er dog noget vi selv arbejder meget på at rette op på.
Så, kort og godt - har du gode råd til, hvordan vi griber hende an? Hvordan får vi sat en stopper for hendes langen ud/slåen og hende råben?
På forhånd tak.
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
30. september 2024 | Renlighed | 5 år
Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...
8. august 2024 | Opdragelse | 5 år, 7 mdr.
Hej Helen! Det er noget tid siden jeg har skrevet, men vi har en problematik...
Viden om børn:
Faderskab
Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.
Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.