Brev:
Putning af datter
Hej Helen
Jeg havde skrevet til dig angående vores lille datter på 3 år, der giver en reaktion pga lillebror der lige er kommet til verden, hvor far ikke kan bruges til noget og det bare er mor og mor heletiden.
Tusind tak for dine råd og dem vil vi helt sikkert bruge.
Det er dog mor der putter heletiden, og far må ikke. Hvis far prøver på dette, så skriger hun, græder, råber mor, kaster sig rundt og siger far gå ud og slip mig. Hvad skal vi gøre i denne situation? Skal jeg holde hende, kramme hende, tale roligt og anerkendende til hende, mens hun kæmper imod indtil hun giver op eller vil der være en anden måde? Mor kan som sagt ikke forlade huset rigtigt pga lillebror og synes det at holde fast i hende virker meget brutalt for alle parter. Der er bare ingen andre måder end enten putter mor hende, jeg med tvang eller hvis mor ikke er hjemme.
Derudover har vi episoder hvor hun vågner om natten og vil ind til os, ikke op i vores seng, men vi har en madras ...
... ved siden af mor hvor hun kan ligge. Hun græder bare hysterisk hvis jeg kommer ind for at hente hende i stedet for mor.
Hun vil også gerne have mor holder hende i hånden heletiden når hun ligger på madrassen, men dette kan mor ikke da hun ammer. Så rejser vores datter sig, græder og hænger op af sengen, hvor far ikke kan trøste hende. I nat blev det for meget hvor lillebror græd, skulle ammes og mor blev nødt til at gå ud til stuen. Her ville vores datter med, men far holdte hende, krammede hende i nogle minutter indtil hun faldt til ro, hvor far snakkede roligt, forstående og kærligt. Det endte med far og datter sov samme på madrassen, og mor og lillebror sov i stuen.
Hvad gør vi med putningen, og situationer som disse? Er det okay at holde hende krammende, snakke med hende indtil hun giver op? Eller er der en anden løsning. For mor kan ikke putte vores datter længere altid, eller holde hende i hånden, lægge med hende på madrassen pga lillebror.
Hilsen Far
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
9. maj 2025 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.
Afhængig af sut - 3 år, 2 mdr.
Kære Helen Min datter på 3 år er utrolig afhængig af sin sut. Den og hendes...
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
Viden om børn:
Søskende
Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:
- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...
Passiv rygning og børn
Små børn er særligt sårbare overfor passiv rygning, da deres organer endnu ikke er færdigudviklede.
Vi ved i dag at børn, som udsættes for passiv rygning, bliver oftere syge, og ofte også rammes hårdere af sygdomme. Børn, som udsættes for passiv rygning, har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse og mellemørebetændelse.
Undersøgelser viser også at børn, som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen, vil...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!
Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!