Brev:
Lange putninger - 19 mdr.
Hej Helen
Vores dreng på 1 år og 7 måneder er meget svær at putte om aftenen. Han har generelt været nem nok at putte da han var mindre, men efter han blev lidt over et år er det blevet svært. Vi bruger som regel 1 time og ofte mere på at putte ham. Han har altid stået tidligt op i gennemsnit ved 5 tiden. Vi har adskillige gange forsøgt at ændre på rytmen men han vågner uanset hvad kl. 5. Vi er derfor ret strikse med at starte putningen kl. 18.30 da han har brug for sin søvn om natten. Som regel sover han så ved 20 tiden og vågner kl. ...
... 5. Han er her på det seneste begyndt at sove mere eller mindre igennem, hvilket er en hel ny verden for os. Hans middagslur i dagplejen er i gennemsnit fra kl. 12-14. Nogen gange lidt længere. Vi har talt om hans lur skal kortes lidt ned, men er bange for at han så får alt for lidt søvn i løbet af et døgn.
Vi børster tænder og forsøger nogengange at læse i en bog men han bliver ofte hysterisk når vi fjerner bogen. Vi bliver siddende ved side. Af hans seng til han sover. Hvis vi går ud så flipper han helt ud.
Med venlig hilsen
Pernille
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.