Brev:
Nattegråd - 8 mdr.
Hej Helen.
Denne gang kunne jeg godt tænkte mig, lidt råd til at blive klogere på hvad der mon skaber uro om natten.
Loui er nu blevet 8,5 måned og i løbet af den sidste måneds tid har vi oplevet, at han vågner helt utrøstelig om natten. I starten var det ca. 1 gang, men de sidste 2 uger, er det ca. 3-4 gange.
Han bliver puttet ca. 19.30 i egen seng, hvor han inden får en flaske og godnatsang, så lægger jeg ham i hans seng, med sut og nussekanin, derefter kan jeg gå ud, og han falder i søvn i løbet af ca. 5 min. Han taber sin sut i løbet af natten og græder efter den, men når han får den, falder han næsten altid til ro. Han okser rundt i alle mulige stillinger, mens sover ellers fint.
Et sted mellem 23 og 24 starter det så. Han græder og græder, skubber og sparker vores arme væk, hvis vi prøver at lægge en beroligende hånd på ham, skyder maven frem. Han skriger så meget, at han virker som om han er et helt andet sted.
Det eneste der har en effekt er, at han kommer ind til mig hvor han bliver ammet, og så kan han ofte falde til ro, og sove så videre i min seng, indtil et par timer senere, hvor det starter forfra. Hvis vi flytter ham efter han er faldet til ro, vil han hurtigt blive urolig igen.
Det er ikke vores indtryk at han er sulten, for ofte kan jeg ...
... mærke at han ikke spiser, men bare bruger mig som sut. Han får flaske 3 gange i døgnet på ca. 200 ml + morgenmad, frokost og aftensmad (grød, mos, kød, frugt osv.).
Vi prøvede også at give en panodil, for at se om han skulle have ondt, men det havde ingen effekt. Han har tidligere fået tjekket øre, og der er ingenting.
Han står op mellem 7.45 og 8.15, og sover to lure i løbet af dagen (uden denne uro), én på ca. 1,5 time og én på 40-60 min. Han er ellers glad i løbet af dagen, pludre, griner, drejer om sig selv og udforsker alting :)
Vi vil så gerne have at han kan sove i sin egen seng hele natten, hvilket han tidligere har gjort. Men lige nu gør vi hvad der fungerer.
Loui kom på eget værelse da han var ca. 5 måneder, fordi han "larmer" om natten. Min mand sov på hans værelse de første par måneder, for at kunne give ham sutten. Nu sover min mand så på kontoret, tæt på hans værelse, fordi vi fik mistanke om at han vækkede Loui, som er blevet ret lydfølsom. Han har prøvet at tage Loui ned til sig, og i starten fik han ham til ro, men nu er det kun mig han falder til ro hos.
Sker der mon noget her omkring 7-9 måneders alderen, der kan forklare denne uro?
Jeg starter snart på arbejde og det kunne være dejligt med lidt mere ro om natten.
Venlig hilsen
Hanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Udmalkning af modermælk
Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:
1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.