Brev:
Udvikling efter dræn?
Kære Helen
Jeg skriver til dig igen, da det nu er nogle måneder siden, at jeg skrev til dig første gang om vores drengs udvikling. Valdemar er knap 19 måneder nu. Vi fulgte dine råd og har haft ham både til ørelæge og børnefysioterapeut. Ørelægen fandt nedsat hørelse grundet virkelig meget væske og han kunne også se, at det angiveligt havde været der længe. Valdemar fik anlagt dræn ”akut” for tre uger siden og er efterfølgende begyndt at pludre med konsonanter. Han har dog stadig ikke sagt sit første ord. Fysioterapeuten så en stærk dreng med alderssvarende muskeltonus men med bløde led. Nu vil han gerne gå kun med en hånds støtte og han har gået tre selvstændige skridt for halvanden måned siden. Han har dog ikke gjort det siden.
Vi har en glad, grinende og kærlig dreng. Han sover godt og nyder aktiviteter sammen med os såsom gemmeleg, kigge i bøger og synge fagtesange. Vuggestuen ser også en dreng i trivsel. Spisningen ...
... var også lige begyndt at gå godt igen, men så kom endnu en maveinfektion med blodige opkastninger (hvor vi igen endte på hospitalet), og nu er vi tilbage til en dreng, der er småtspisende og knap så eventyrlisten ift. at spise andet end hans absolutte favoritter.
Jeg kan dog ikke helt slippe en indre bekymring for, om der er noget galt. Jeg ser at han ikke kan det samme som andre børn på hans alder og jeg bliver så urolig, at det har indflydelse på, hvordan jeg selv har det. Det er ikke nogen hemmelighed, at hans mange sygdomsforløb har påvirket os som forældre og jeg har svært ved helt at vurdere, hvad vi kan forvente.
Så her er spørgsmålet: Nu hvor der er blevet taget hånd om ovenstående, hvad kan vi så forvente af hans videre udvikling? Her tænker jeg både sprogligt og motorisk. Hvornår vil det være relevant at reagere og opsøge yderligere hjælp? I så fald hvilken?
På forhånd tusind tak
Med venlig hilsen
Valdemars mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
Viden om børn:
Legetøj til baby og børn
Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.
Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.