Brev:
Hjælp til ny søvnrytme
Kære Helen,
Jeg bliver nød til at starte med at sige at der er godt nyt !!!!
Tak for dine råd og nok mest dine øre at lægge til..
Villum sover nu meget bedre end før hvor jeg har skrevet.
Jeg tror bestemt at det er drænen, som har gjort forskellen. Så jeg er glad for du lyttede til mig, når jeg havde min mor-fornemmelse og fik mig ikke til, at tro jeg var en pylret mor selvom jeg havde været ved ørelæge 3 gange.
Efter drænen, begyndte han at spise allerede et par dage efter. Fra at tage maks 2-3 skeer mad hver dag, spiser han flere gange om dagen og uden at være ked af det som før.
Mht sove var jeg så nervøs efter dræn om en dårlig vane havde lagt sig. Måske du husker at Villum vågnede hver 30.minut til han var 8 måneder. Vi prøvede alt, og alle dine råd og mere til. Men intet hjalp.
1 måned efter dræn, havde jeg næsten givet op.. men så prøvede vi eget værelse og far trådte til for 500.gang. men denne gang virkede det.. efter træning, kunne far få ham til ro, uden mors bryster (ikke altid men de fleste gange..)
Nu kan Villum - 10 mdr, efter træning, sove på eget værelse. Alene uden far har en hånd på. Han kan sove fra 7-04 uden opvågning (det er så stort) og andre gange er der selvfølgelig mange opvågninger, men kan være mange ting (tænder mareridt m.m) og det må der jo også godt være med en baby. Det er stadig flot når man tænker på før…
Men vi har brug for hjælp til en rytme til ham. Han starter vuggestue om 14 dage, og har samtidig en dreng som vågner mellem 03:30-04:45 hver dag- og selvom det er ingenting i forhold til hvordan vores nætter har set ud, vil vi jo gerne hjælpe, da han ikke får sine 12-14 timer.
Villums dag:
Kl. 03:30/04:45 – står op. Han er umulig at få videre i søvn. Vi har prøvet at amme ham hen, synge, vand, musik, helt mørkt, far prøver, mor prøver.. intet virker. Han er top frisk… eller ...
... falder hen maks et par minutter efter gråd og vågner igen…
kl. 08:00/09:00 bliver han lagt til første lur og sover 1 ½ time. Det er svært at holde ham vågen i længere tid, når han står så tidligt op. Han er nem at putte…
Kl. 13:30/14:00 bliver han lagt til 2. lur og sover 1 ½ time igen. Igen nem at putte.
Kl. 19/20 - Ammes og puttes og lægges mellem 19-20 afhængig af humøret.
Og vågner så igen oftes kl.03:30/04:30 ……… vi ville gerne have den hed kl.05 + …… mininum…
Villum er super nem at få til at sove og bliver kun ammet til aften inden putning og om natten hvis han er ked og ikke vil sove videre..
- Vi er begyndt at lægge ham tidligere end i stedet for kl.10 og igen 15. det fungerede med han sov til 5:30-6:30 men til gengæld havde han 15 opvågninger …. Nu når vi ligger ham tidligere synes vi det virker til at det er grunden til at han sover igennem til kl.03/04..
Og samtidig når han starter i vuggestue og bliver hentet 15:45 er det bedst han ikke sover der…
I vuggestue lægger de ham når han har brug for det… de andre børn bliver lagt ca 11:30 og har kun 1 lur, men hvis han skal lægges 2 gange gør de selvfølgelig det.
Jeg tænker der ikke går længe før 1 lur, men vi er der ikke helt endnu… så har du en tanke om lurerne skal lægges anderledes og om de ligger forkert, og det er derfor han ikke vil sove længere.
Ligger vi ham 19 i stedet for 20 ser vi oftes han vågner før, så derfor prøver vi at trække den til 19:30-20 i håb om han sover til mere end 3:30… men bliver han lagt kl.19 vågner han tidligere oftes.. ikke hver gang vi kan regne med det…
Tænker du vi skal arbejde på 1 lur.. er det der problemet er?
Jeg synes bare kl.8/9 er han vildt træt… og tanken om at han bliver lagt kl. 18-19 igen gør, at jeg frygter natten mere…… fordi hvis vi ligger ham kl.11:30 fx tror jeg han sover 3 timer og så er vi lige vidt…
Tak.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
Viden om børn:
Opkast - baby og børn
Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.
Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...
Feber
Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.
Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.