Brev:
Er min søn autist
Hej Helen.
Da Max var 6 måneder, var han i et meget langt og vanskeligt tigerspring - måske. Jeg begyndte at blive ret bekymret for om der kunne være andet galt med ham.
Max har aldrig grædt som spæd, han har aldrig kunne lide nærkontakt og jeg synes heller ikke at hans øjenkontakt er optimal. Jeg har vendt det med min sundhedsplejerske flere gange, og hun siger altid at alt virker helt normalt. Selv tænker jeg at han måske kan være autist. Men tør jo nærmest ikke at sige det til nogen. For tænk hvis jeg ikke har ret.
Som tidligere beskrevet, er han også meget humørsvingende og svær at stille tilfreds.
Jeg har også nævnt for mødregruppen, at jeg synes at Max er anderledes. Men ingen kan se hvad jeg mener. Han er jo som regel bare et nemt og smilende barn, når vi er ude.
Jeg har prøvet at ligge mine bekymringer på hylden, ...
... men nu er de dukket op igen.
Jeg synes altså ikke hans øjenkontakt er optimal og jeg synes altid at han har været et lidt anderledes barn.
Han er så småt startet i dagpleje (har været der en uge) hvor jeg til opstartsmødet nævnte at de gerne må være opmærksom på hans øjenkontakt. Skal jeg bare lade dem vurdere lidt på det, eller skal jeg søge videre med mine bekymringer?
Sundhedsplejersken har netop været her, og hun sagde igen, at hun fint kan holde øjenkontakt med ham.
Og man kan godt få øjenkontakt med ham, han holder den bare ikke og han søger den ikke. Han er nemmere at holde øjenkontakt med på afstand. Han kan ikke lide nærkontakt og vender sig altid udad, når man tager ham op. Han er fint med motorisk, men har haft svært ved at lære at spise. Det går dog bedre og bedre.
Hvad tænker du?
Med venlig hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
Viden om børn:
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...