Brev:
Stadig søvnproblemer - trods eget værelse
Kære Helen
Jeg har igen brug for hjælp, da søvnen stadig volder problemer herhjemme.
Din mindste er nu snart 7 mdr, og er rykket ud af vores soveværelse og ind på sit eget værelse for 3 uger siden. Det fungerer fint, men jeg havde håbet det ville hjælpe på hans søvn at rykke ud så vi ikke længere vækkede hinanden, men det er stadig det samme.
Vi er rigtig godt igang med maden. Han spiser næsten alt og i gode store portioner. Han sover også super godt i barnevognen i løbet af dagen, men nætterne er præget af mange opvågninger, og vil så gerne have ham til at sove igennem. Et typisk døgn er således (inspireret af dit skema fra madbogen)
Omkring kl 6/6.30 vi står op
Kl 8 morgenmad, grød og vand af kop
Kl 9, ammes og puttes til lur. Her sover han ofte 3 timer, og sikkert mere hvis ikke jeg vækkede ham. Han får kun lov til at sove 3 timer
Kl 12/12.30 frokost. Grøntsagsmos med kød og vand af kop
Kl 14.30/15 ammes og puttes til lur. Tager for det meste kun en times tid/halvanden her
Kl 16 eftermiddagsmad grøntsags eller frugtgrød samt frisk frugt, fx en hel banan som er most meget lidt eller både af mandarin ect vand af kop
Kl 17.30/ 18 aftensmad med resten af familien. Grøntsagsmos med kød og smage på ...
... det vi andre får hvis det giver mening og vand af kop
Kl 19/19.30 ammes fra begge bryster og puttes til nat
Kl 21.30/22 vågner og bliver vugget i søvn enten i sengen eller i arme hvis det første ikke er nok (ammes ikke)
Kl 23/24 vågner og ammes (drømmetår)
Kl 02 vågner og ammes ikke. Tages ofte op og vugger i armene. Er typisk vågen en halv times tid, men ikke ked af det. Ligger bare lydløst i mine arme og glor på mig
Kl 03.30/4 vågner og vugges i søvn eller ammes
Kl 5 vågner og ammes
Kl 6, vi står op
Han bliver ikke ammet i søvn når vi putter til nat. Han falder ofte i søvn, men sørger for at lirke brystvorten ud inden og at han registrerer når han lægges ned i sengen.
Jeg aner ikke hvad jeg skal gøre anderledes for at få ham til at sove igennem om natten. Føler jeg gør alt hvad eksperterne siger.
Jeg er i tvivl om han sover for meget om dagen? Eller om det er dumt at vække ham fra formiddagsluren. Synes bare over 3 timer er meget at sove. Vil ikke have han bytter om på dag og nat.
Hvad kan jeg gøre mere for han ikke vågner hver anden time hele natten? Og hvordan får jeg ham til at sove videre selv når han vågner så jeg ikke skal rende frem og tilbage hele natten?
Kærlig hilsen
den trætte mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Prævention - efter fødsel
Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel - også selv om man ammer. Har I lyst til at genoptage jeres sexliv, er det derfor en god idé at finde en brugbar præventionsform.
Så længe du ammer, bør du ikke tage p-piller eller mini-piller, fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen, og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.
I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter dig mod infektion....
Mælkedranker
Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.
De første 6 måneder vil det lille barn naturligt leve af mælk, men i takt med at barnet bliver ældre, begynder at spise mere og mere rigtig mad, så er det vigtigt, at mængden af mælk skrues gradvist ned. Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne komme til at mangle vigtige næringstoffer - som naturligt indtages via en almindelig sund...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.