Brev:
Ammestop under seperationsfase
Kære Helen,
Herhjemme læser vi flittigt din blog og dine bøger - og vi håber, at du vil dele dine tanker med os omkring ammestop af vores datter på 13 måneder.
Vores datter har genoptaget sin amning efter en mellemøresbetændelse og så er hun samtidig kommet i seperationsfase. Vi var næsten trappet helt ud af amning - en flaske om aftenen og en amning i løbet af natten - men nu har jeg helt mistet overblikket over hvor meget vi ammer i løbet af et døgn.
Vi har snakket meget om det rigtige tidspunkt for ammestop, men eftersom der altid er tænder eller en sygdom på vej (efter vuggestuestart) er vi i tvivl om hvorvidt det rigtige tidspunkt eksisterer?
Lige nu ser vores dag således ud:
06.45: Vi står op, spiser morgenmad og gør klar til vuggestue.
08.15-15.30: Vuggestue, hvor vores datter trives, spiser fint og puttes til lur uden problemer.
15.30-18.00: Amning når vi kommer hjem om eftermiddagen og leg indtil aftensmaden. Vores datter spiser fint til aften.
18.30-19.30/20.00: Far giver bad, godnatgrød og godnathistorie og/eller -sang. Efterfølgende tager jeg vores datter med i soveværelset; vi slukker lyset, tænder natlampe og starter lydmeditation og vores datter ammes i søvn. Jeg flytter hende til egen seng, som står i vores ...
... soveværelse.
Vores datter plejer at vågne efter et par timer, hvor hun kun kan trøstes ved en kort amning. Hun vil ikke længere tage en sut. Herefter går der endnu et par timer, hun vågner, og kommer over i vores seng og ammes kort igen - og herefter har jeg ikke styr på hvor mange gange hun bliver ammet i løbet af natten. Det virker ikke til at forstyrre vores datters søvn, men jeg sover rigtigt dårligt pga. de mange amninger.
Vores datter virker til at trives; hun går, er nysgerrig, glad og dejlig, og alt så fint ud - også med ørerne - til hendes nylige 1-års undersøgelse.
Som skrevet vil vi rigtigt gerne høre dine tanker ift. hvordan vi bedst griber et ammestop an. Jeg er klar til et fuldt ammestop, og far er klar til at tage over om natten mens det står på, men eftersom hun er i seperationsfase er vi i tvivl om hvorvidt:
- om nu er det rigtige tidspunkt for et ammestop;
- om vi skal igang med et fuldt ammestop fra den ene dag til den anden eller om vi skal nedtrappe (fx til en aftenamning);
- om vi kan / bør flytte hende på eget værelse ifm. ammestop
- hvordan vi putter hende uden bryst og hvordan vi griber det an (ift. amning), hvis det “nye" putteritual går i hårdknude
Vi ser frem til at høre fra dig!
De bedste hilsner,
M & A
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
Viden om børn:
Madras til barneseng
Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.
Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...
Rødbede
Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.
Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.