Brev:
Hjælp til at overgå fra slyngevugge til egen seng
Kære Helen
Mange tak for dine råd sidst. Det hjalp rigtig meget på søvnen om dagen.
Lillesøster fylder 8 mdr lige om lidt, hvor jeg opstarter arbejde igen, og far tager over på barsel. Desværre er søvnen rigtig dårlig om natten, og jeg har derfor brug for et forslag til døgnrytme. Som det er lige nu, så ser dagen ca. således ud:
7.30 vågner og står op
8.30 morgenmad
10-11 formiddagslur af 1-1,5 times varighed
11.30 frokost
Herefter amning og dagens 2. lur af 1-1,5 times varighed, og hvis denne ligger tidligt eller er meget kort, får hun en ekstra lur på en halv time sen eftermiddag
15-16 frugtmos og en bolle
Evt. 30 min ekstra lur
18.00 aftensmad
19.30-20.00 ammes og i seng i slyngevuggen
Herefter begynder en skrækkelig aften og nat, hvor hun indtil midnat vågner hver 30 min. Jeg ved ikke, om hun er sulten, ikke bryder sig om slyngevuggen, bare vil have tryghed eller hvad der er galt. Jeg skiftevis ammer hende, ligger en hånd på hende i slyngevuggen og siger schhh… og nogle gange ender det med, jeg tager hende op af ...
... slyngevuggen og går i seng med hende kl. 20.30, fordi jeg ikke orker alt det påstyr hele aftenen. Der finder hun ro i mine arme, helt tæt på mig med en hånd på kinden.
Jeg synes, det er hårdt ikke at have noget tid for mig selv, og jeg ville ønske, vi bare kunne putte hende i sin seng - og ikke i slyngevuggen. Jeg har prøvet at putte hende i sin egen seng i stedet for slyngevuggen, men hun basker rundt med armene, slår sutten ud, bliver sur og kan ikke finde ro. Når først hun har sovet en times tid i slyngevuggen kan jeg bære hende hen i sin babynest ved siden af mig, hvor hun finder ro.
Hvordan går vi over til, hun selv lærer at falde i søvn af sig selv i sin egen seng? Og hvad tænker du om hendes dagsrytme? Hvad kan jeg gøre for, hun vågner færre gange om natten?
Fra kl. 23 til 06 ammer jeg ca. 4-5 gange. Ved 4-5 tiden er hun helt vågen, hvor amning ikke hjælper, og der putter jeg hende over i slyngevuggen igen, hvor hun så tager 2-3 timer uden at vågne (hvilket typisk er det længeste stræk om natten).
Trætte hilsner
En udkørt mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Fødsel
En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.
Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.
Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!
Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder