Annonce

Annonce

Brev:

Opvågninger om aftenen og morsut


28. september 2021

Alder:
6 mdr.

Opvågninger om aftenen og morsut

Hej Helen.

Så er jeg tilbage med barn nr. 3. Og tænk, et barn som gør på en hel trejde måde og derfor har en garvet mor alligevel brug for lidt input. Lillesøster lige knap 6 mdr. aktuelt 9 kg og 71 cm.

Lillesøster kom til verden med en fødselsvægt på 4600 g og denne gang er det efter lidt opstarts vanskeligheder i form af kort tungebånd lykkedes mig at lande på en kombination af amning og flaske. Det trives vi alle med.

Lillesøster har indtil for et par mdr. siden (lige efter vores sommerferie) sovet godt om natten. Blev puttet med en flaske og kunne let tage 3-4 timers søvn i streg og jeg har kunne nøjes med 2-3 liggende amninger om natten og så liste hende over i egen seng ved siden af vores når hun var færdig eller jeg vågnede og hun blot sov.

Nu er historien en anden.
Hun bliver puttet med en flaske og falder de fleste dage i søvn, bliver bøvset af og puttet i engen seng, De dage hun ikke falder i søvn bliver hun helt ulykkelig og falder først til ro hvis jeg ammer hende i sengen (det nytter heller ikke at far går med hende) Uanset starten på nattesøvnen så går hele aftenen med at hun sover lidt og så vågner grædende. Ikke med skrig som om hun har ondt, men klynkeri som bliver til solidt gråd hvis hun ikke tages op. Nogle gange kan hun vugges i søvn igen og lægges for så at gentage det hele igen efter 20-30 min, andre gange "gir" jeg mig og ammer hende igen for så at gentage igen efter 20-30 min. Sådan står det på 2-3 timer, hvorefter hun gerne tage et søvnstræk på 2 timer for så at melde sig hver 1-2 time resten af natten.

Lillesøster VIL IKKE tage en sut, hun skubber dem ud i kinden, gumler på dem og leger gerne med dem, men har kun en enkelt gang som 4 uger gammel sådan rigtigt suttet på sut.

Vi har gjort os mange forsøg med at putte ...


Annonce

... hende i sengen inden hun sover, men det ender i skrig og skrål. Dagslurerne tager hun i barnevogn. Jeg arbejder benhårdt på at hun kommer i vågnen lige inden hun falder i søvn for at lære hende at hun skal falde i søvn der og ikke i favn. Hun har fra start heller helt sovet hos/på mig, på arm eller i vikle.

Sundhedsplejersken anbefalde mig at gå i gang med grød for over en måned siden og efter et par pauser spiser lillesøster nu grød/mos både til frokost og aften. Men det har igen forskel gjort.

Hun har for 1,5 mdr siden været syg med RSV (opvågningerne startede inden) så vi har fået tjekket hendes ører ifht væske (den tur kender vi alt for godt fra storebror), og der er ingen væske på ørerne som driller hende.

Vores dag ser gerne således ud
6.30 vi står op.

8.00 jeg ammer når storesøster er sendt i skole og inden vi kører i børnehaven med storebror.

9.00 flaske og puttes til lur.

11.00-11-15 står op fra første lur.

12.00 grød/mos og ammes.

14.00 flaske el. ammes og puttes til lur.

15.00 står op

16.00 flaske el. bryst afhængig af hvad hun fik inden lur.

tager nogle gange en powernap.

17.45 grød/mos.

19-20.30 puttes afhængig om 3. lur el ej med flaske. herefter sutter hun on off.

23.00 ammes

1.00 ammes

3.00 ammes

5.00 ammes
(på en god nat, andre nætter ammes hun kl 23 og igen kl 2 og 4.)
Mønsteret er det samme de gange vi har prøvet at far giver flaske om natten. hun spiser ganske lidt og melder sig igen.

Jeg er ved at være en godt træt mor til tre. Jeg ville ønske at hun ville tage en sut og kunne finde ro med den og ikke skulle have mit bryst hele tiden. Forstå mig ret, hellere at hun bruge mig som sut, end en sut som mor, men jeg trænger simpelthen til færre afbrydelser i min søvn.

Med venlig hilsen

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Vågenperiode om natten

Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.

Urolig i aften- og nattetimer

Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex

Kejsersnit (Sectio Caesarea)

Kejsersnit er for nogle kvinder den bedste og eneste måde at føde barn på og det kan foregå akut eller planlagt. De fleste kejsernit foretages efter råd fra læge, men nogle kvinder ønsker også at få foretaget kejsersnit, selvom der ikke er lægelige grunde til det.

Når du føder ved kejsersnit, vil du enten blive fuldt bedøvet eller blive bedøvet med en nål i ryggen og du vil derudover få lagt et kateter op i din blære. Din mave bliver desinficeret og dækket med et sterilt klæde....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annonce