Brev:
Mange lange opvågninger
Kære Helen.
Vores datter, Nynne, på nu 1 år og 8 måneder har siden hun var knap et år, sovet meget dårligt om natten!
De første 10-11 måneder sov hun fint i vores seng, men eftersom hun blev mere og mere urolig inde hos os flyttede vi hende til tremmeseng på eget værelse. Jeg ammede hende i søvn, og hun havde mange og lange opvågninger hver nat. Derfor tog vi beslutningen om at lade far putte, og hun således ikke blev ammet i søvn. Det gik rigtig godt, men de lange natlige opvågninger fortsatte.
Siden har vi så forsøgt flere ting bl.a. af et par omgange taget hende ind i vores seng igen, men uden held. Det eneste der har virket er, når far lægger sig og sover på en stor madras på Nynnes værelse sammen med hende, så sover hun igennem hele natten. Far og Nynne har sovet på madrassen de sidste tre måneder, men da det ikke er en holdbar løsning er Nynne de sidste to uger forsøgt at komme i egen seng, og NU skal det være sidste gang vi ændrer metode, nu skal det bare lykkes at Nynne sover i sin egen seng.
I nat var hun vågen fra midnat til kl 3, hvor hun var skiftende sur, ked af det, frisk osv. Det er far der har nætterne (han har et års orlov til hun starter i dagpleje) og hver gang han går ud fra rummet vågnede hun.
Vi følger det samme putteritual hver aften, mad kl 18:00, leg, bad, samme to bøger, godnatsang og herefter falder hun rimelig hurtigt i søvn. Vi har snakket om at ...
... forsøge, at far går lidt ind og ud af rummet, så han ikke sidder ved siden af, når hun falder i søvn, men har endnu ikke fået taget hul på denne del.
Dagsrytmen har vi forsøgt at ændre den sidste måned fra to lure til én, da vi syntes hun vågnede sent fra anden lur. Lige for tiden vågner hun allerede kl 5:00/5:30 om morgenen, og efter en hel nat med putteseancer, er der ikke overskud til andet, end blot at lade dagen starte der, så der ikke tages endnu en kamp på det tidpunkt, hvor det er endnu sværere at få hende videre i søvnen. Hun er derfor også træt kl 8, hvor hun er vant til at blive puttet i barnevognen, men her forsøger far at trække den til kl 10:30 før hun bliver puttet til lur. Så sover hun mellem 1,5 og 3 timer, og er således meget meget træt når hun puttes kl 19 til nat.
Far har forsøgt sig med de sidste par uger at synge den samme sang igen og igen under putteritualet om aftenen og ligeledes om natten, når hun vågner. Han forsøger ikke at tage hende op eller bruge en masse ord, men strategien er blot at være rolig og synge/nynne igen og igen og igen. Det er naturligvis frustrerende, når det hidtil har været uden resultater, og far og Nynne således hver nat er vågen mellem 2 og 4 timer.
Vi mangler virkelig nogle input til nu, hvordan vi griber nætter an fremadrettet, for vi er virkelig der, hvor opgivenhed og manglende overskud fylder alt.
Venlig hilsen
Nynnes mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Strømper
Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.
Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.
Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen & Co.
Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.
Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )
Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!
Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.