Brev:
Søvn - baby 3-4 måneder
Hej Helen
Så har vi fået brug for din hjælp igen :)
Lillesøster er snart 4 måneder. Hun er en meget glad og aktiv lille pige, som er i godt humør hele dagen igennem og som trives rigtig godt.
Hun sover generelt godt både om dagen, hvor hun typisk sover 4 gode lure i barnevognen, og om natten. Vi er dog kommet ind i en rytme, hvor hendes 4. lur ligger sent på aftenen (ofte falder hun i søvn mellem 19.30/20.00 for så at vågne igen 30-45 minutter senere), hvilket gør, at hun først er klar til at gå i seng for natten mellem 22.30 og 23.30. Det sene puttetidspunkt passer ikke særligt godt med familens øvrige rytme og en storesøster der vågner kl. 6 næste morgen.
Vi kunne derfor rigtig godt bruge dit input til, hvordan vi bedst kan arbejde på enten at hun kan sove den 4. lur tidligere på dagen eller bedst af alt helt undvære den. Kan det overhovedet lade sig gøre at ændre på søvnrytmen hos babyer i den alder? Vi er klar over, at hun jo resten af døgnets timer sover fint, og at "man jo ikke kan få det hele" :)
Hendes rytme ...
... de sidste mange uger ser således ud:
Kl. 6.30 Vågner
Kl. 8.30 Får flaske og puttes til 1. lur (sover typisk 30-60 minutter)
Kl. 11.30 Får flaske og puttes til middagslur (sover typisk 3-4 timer)
Kl. 17.00 Får flaske og puttes til 3. lur (sover typisk mellem 30-60 minutter)
Kl. 19.30/20.00 Får flaske og puttes til 4. lur
Kl. 22.00/22.30 Får flaske og puttes til natten
Hun sover igennem hele natten og vil ikke tage nogen flaske hverken om natten eller tidlig morgen.
Vi er begyndt at vække hende fra den 3. lur, hvis denne varer mere end ca. 45 minutter. Ved hendes 4. lur vækker vi hende ikke decideret, men forsøger at larme så tilpas meget, at hun ikke sover mere end ca. 15 minutter, for forhåbentlig at få hende til at gå lidt tidligere i seng til natten. Ofte synes jeg dog ikke at disse tiltag fra vores side fører til, at hun går tidligere i seng. Skal vi ved alle hendes lure bare lade hende sove så længe hun kan? Eller giver det god mening for os at vække hende?
Vi glæder os til dit input :)
Mange hilsner
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Astma
Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.
Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.