Brev:
Bleskift og protester
Kære Helen.
Vores lille dreng er nu næsten syv måneder og har det rigtig fint. Han er meget energisk, vil helst bare møve sig rundt på gulvet hele dagen og vil nu meget gerne op at stå - der sker altså rigtig meget med hans motorik i øjeblikket. Så at ligge på ryggen og få skiftet ble er ikke lige på hans dagsorden.
Han vil hele tiden rundt på maven og nogen gange bliver det lidt af en kamp, hvor han ender med at blive meget frustreret og ked af det. Tit hjælper det, hvis han får et stykke legetøj, eller hvis vi synger for ham imens, men nogen gange er det ikke nok. Så prøver jeg at vende ham om på ryggen blidt, men bestemt og siger tydeligt til ham, at han skal blive liggende på ryggen - det tænker jeg mere som en langsigtet strategi, så han altid får det samme at vide, men nogen gange ...
... hjælper det også i situationen. Og nogen gange er der ikke noget, der hjælper, og så bliver det som sagt lidt af en kamp, hvor det er meget svært at få kontakt med ham. Vi er i øvrigt begyndt at skifte ham på gulvet, så han ikke kommer galt af sted.
Har du nogen gode tips til at gøre det nemmere for både ham og os? Kan vi fx gøre noget for at forberede ham på, at nu skal han have skiftet ble, så han tager det mere roligt? Og hvad gør vi, når han slet ikke vil, og det ikke kan vente? Er det så bedst bare at skifte så godt, vi kan, mens han mosler rundt, eller skal vi insistere på, at han bliver liggende, selvom vi så skal holde ham fast? Den sidste mulighed føles temmelig ubehagelig for alle parter, men det ville også være fjollet at vænne ham til, at han ikke behøver ligge stille.
Hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Tøj tjekliste - Grundudstyr nyfødt
Barnet har brug for tøj, der passer i størrelsen, og som er blødt og behageligt at have på. Hvis tøjet er for småt og strammer, kan barnets bløde knogler påvirkes. Tøjet bør endvidere passe til årstidernes skiften.
Det kan være svært at købe alt babytøjet, imens du er gravid, da du ikke ved, hvor meget din baby måler og vejer. Når den lille først er kommet til verden, så er det lettere at købe tøj i den rette størrelse.
Som grundudstyr til en nyfødt kan...
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.