Brev:
Øget voksenbehov
Hej Helen
Maja startede i børnehave for snart 3 uger siden. Hun har glædet sig til det og grundlæggende er opstarten gået godt. Pædagogerne roser hende og siger, at hun klarer børnehavelivet rigtig fint.
Herhjemme har vi ikke oplevet den træthed, som vi havde forventet i forbindelse med børnehavestart - de fleste dage er hun glad og energisk til godt hen på aftenen. Vi oplever dog, at hun meget nødigt vil lege for sig selv herhjemme…vi har før i perioder oplevet, at hun følte et ret stort behov for, at vi skulle være en del af hendes leg, næsten hele tiden. Og nu efter børnehavestarten, er det behov steget…hun vil næsten ikke lege på egen hånd. Engang imellem kommer der små tidslommer hvor hun leger for sig selv uden problemer. Men lige nu føler hun bare et ...
... øget behov for leg med os.
Jeg tænker, at dette voksende behov, måske hænger sammen med overgangen fra vuggestue til børnehave - der ér jo bare ikke den samme tid og nærvær fra voksne, som der var i vuggestuen. Egentlig så vil vi jo gerne arbejde os tilbage til, at hun kommer tilbage til at kunne nyde at lege mere på egen hånd. Men samtidig tænker jeg også, at hun skal imødekommes og rummes som hun har det. Hun er ikke en pige som så ofte søger det rolige samvær(med at sidde og kramme og putte), det er mere leg og tumlen som hun nyder os i.
Måske blev det lidt rodet, men jeg håber du kan dele lidt tanker om hvordan vi bedst støtter/hjælper i denne omstillingstid, og hvordan vi stadig kan hjælpe hende tilbage til mere selvstændig leg.
Med venlig hilsen
Majas mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
Viden om børn:
Efterveer
Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.
Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...
Ammestillinger
Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.
Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.
Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...