Brev:
Suttestop, middagslur og putning
Kære Helen.
Min mand og jeg har sammen A. på 3 år, 3 måneder og G. på 7 måneder som jeg lige nu er på barsel med.
Lige nu føler vi os meget udfordret af A. Hun har altid sovet rigtig godt. Både til lur og om natten. Indtil for nylig har hun sovet 2 timer til middag fra 12.00-14.00 og fra 20.30-6.30/7.30 til nat.
A. afleverede hendes sutter i bytte for et stykke legetøj for 1 uge siden. Siden har hun vægret sig mod at sove lur, og det er flere gange slet ikke lykkedes. Derudover har putningen til aften trukket i langdrag og budt på adskillige nedsmeltninger, utallige gange er hun steget ud af sengen, spurgt til alverdens emner, krævet vand/mad/ryst af dyne mm. og generelt fungerer putningen slet, slet ikke. Hun har flere gange først sovet 21.30 trods hun ikke har sovet middagslur.
Vi har forsøgt at skubbe puttetidspunktet fra 20.00 til 20.45, da hun jo alligevel først har sovet efter 21.00. Vi tænker dog, at hun pludselig sover meget mindre, når hun både skipper 2 timers lur og går 1 time sener i seng.
A. sover til hun vågner om morgenen. Og hun er, trods hun er faldet sent i søvn, stået op til vanlig tid, men har i stedet for at vågne glad og smilende været sur og utilfreds fra morgenstunden.
Normalt puttes A. ved at tænderne børstes i sofaen, mens vi ser lidt tegnefilm. Kl 20.00 ...
... går vi op i seng, A. får hendes to nusseklude, og vi læser et par bøger. Før fik hun også hendes sut på dette tidspunkt. Hun har kun haft sutten ved middagslur og til nat.
Til slut får hun selv et par bøger, som hun ligger og bladrer i i et stykke tid, mens vi er nede i stuen, hvor vi kan høre hende. A. plejer at sove mellem 20.15 og 20.40. Det har ikke tidligere været en udfordring, at hun stod ud af sengen, hun har derimod hygget sig i sin seng. Nu har hun flere gange nævnt, at hun ikke vil sove i hendes seng, og at hun vil med ind i soveværelset, hvor både vi og G. sover. Hertil svarer vi, at G. sover derinde, og at vi skal ordne nogle praktiske ting nu, så hun roligt kan lægge sig til at sove.
Vi er i vildrede og har mere end én gang overvejet at købe en sut! Omvendt er det naturligt at luren måske forsvinder nu, og at hendes søvnbehov er mindre end det har været. A. er dog synligt træt og gnider sine øjne og gaber mellem 19.00 og 20.00. Hun kvikker dog nærmest op igen, når vi går op i seng. Hendes overskud om eftermiddagen har også været mindre end normalt.
A. går til dagligt i dagpleje, og skal ikke i børnehave før til efteråret, så der er ikke sket forandringer på den front.
Det blev et lang og lidt rodet brev. Har du nogle tanker omkring, hvad vi skal gøre?
Mange hilsener
Astrid
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
Viden om børn:
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.