Brev:
Ret lav vægt
Kære Helen,
Jeg er lidt i tvivl om, hvad jeg præcist vil spørge til - egentlig tror jeg, det handler om, at hvis vi havde fysisk møde, som man jo har i barnets første levemåneder, ville jeg spørge til Lasses vægt og dét, at han spiser så lidt.
Så, det prøver jeg at skrive mig ud af, og derfor tage som et skriftligt møde :)
Lasse er 20 måneder, og vejer 12.6 kg. Han er en lang, slank dreng, og sidst vi målte ham, var han omkring 84 cm.
Udfordringen er, synes jeg, at han nærmest ikke har taget på, de sidste adskillige måneder. Og det til trods for, at han jo er vokset en hel del i længden.
Jeg vil derfor høre, om det er bekymrende, og noget vi skal reagere på, at han tager så lidt på og syner meget slank, om end ikke decideret tynd/afpillet. Lasse er enormt fysisk aktiv, så han forbrænder en del.
Andet spørgsmål går på, at Lasse stort ...
... set ikke er optaget af mad, og kun spiser lidt. Vi serverer alsidig, sund kost, og snacks af og til, men han gider ikke spise ret meget ad gangen, mister hurtigt interessen, og nærmest kun pasta ryger ind i større mængder. Endvidere er jeg lidt bekymret vedr. hans kødindtag - det gider han nærmest heller ikke, nærmest kun bacon og sommetider en smule fisk.
Her går mit spørgsmål så på, om jeg der skal være bekymret, evt. gøre noget særligt, eller bare lade ham selv styre det, selvom det så ikke bliver til ret meget mad?
Og måske der er nogle gode fif? Det kan virke lidt at læse bog for ham, mens han spiser, og evt. se noget på telefonen (men sidstnævnte er jo et skråplan).
Lasse er sund, rask, glad og MEGET energisk :)
Jeg håber, du kan hjælpe mig ift. mine spørgsmål.
Og igen, tak for din altid fantastiske hjælp.
Bedste hilsner,
Lasses mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Mælkedranker
Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.
De første 6 måneder vil det lille barn naturligt leve af mælk, men i takt med at barnet bliver ældre, begynder at spise mere og mere rigtig mad, så er det vigtigt, at mængden af mælk skrues gradvist ned. Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne komme til at mangle vigtige næringstoffer - som naturligt indtages via en almindelig sund...
Frysning af babymad
Du kan fryse grøntsagsmos, frugt- og bærmos ned i mindre portioner. Rens grøntsager og frugter grundigt, kog sammen med lidt vand i en tykbundet gryde, blend med kogevandet og frys ned.
Mosen bør kommes i små bægre, der er beregnet til frysning af babymad og som er fri for skadelige stoffer.
Når grøntsags- eller frugtmosen skal bruges, bør den optøs direkte i gryden. Derved bevares vitaminer og mineraler bedst.
Grøntsagsmos kan du med fordel fryse...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".
Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.
Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.
Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.
Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)
Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)
God sommer