Brev:
Natflaske eller ej - 8 mdr.
Hej Helen
Så er der bud efter dine råd igen :-)
Grundet vores søns start på livet har vi været tilknyttet neo afdelingen frem til nu. Vi var til tjek sidst i november og har lige været afsted igen i dag og fik et råd af børnelægen som vi slet ikke forstår.
Vores egen læge har yderligere henvist os til børneafdelingen, da vægt og hovedomfang ikke følger sin egen kurve, men flytter kurver op ad. Dvs. Han tager mere på end tilrådeligt.
Tidligere har du rådgivet om vores søns døgnrytme og måltider/flasker. Du rådede os til at indføre en drømmeflaske og en fast flaske før middagslur. Vi indførte frokostflasken fast og ikke som før en vurdering hver dag efter morgenmad og eller frokost. Det fungere ...
... bare super godt. Dvs han får flaske kl ca 13:30, 20:30 og ca mellem 3-5 om morgenen. Det fungere super godt for ham, så vi valgte ikke at indføre drømmeflasken. Væskeindtaget svinger stadig en del, men det er blevet klart bedre.
Børnelægen henviste os til afdelingens diætist. Så må vi se om han/hun kan hjælpe os med kurvernes himmelflugt. Desuden mente børnelægen at vi skulle droppe natflasken trods viden om for lidt væskeindtag, at det tit er døgnets største væskeindtag på en gang og tre flasker totalt i døgnet. Vi er ret forvirret over dette råd, så hvad er din holdning til dette?
Vi er meget tilbøjelige til at ignorere det og beholde natflasken.
Venlig hilsen
en meget forvirret og frustreret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Muslingeskaller - brystvorte
Du kan købe muslingeskaller, også kaldet ammeskaller. Disse blev introduceret i Danmark omkring år 2000 og var meget populære. Senere blev de frarådet, fordi mange fik problemer med svampeinfektion i brystet netop i forbindelse med brug af ammeskallerne.
Da skallerne bæres direkte på brystet og inde i BH´en, skulle de have en helende virkning på ømme og revnede brystvorter - men skulle altså samtidig også kunne medføre svampeinfektion. Virkningen af ammeskaller/muslingeskaller...
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.