Annonce

Annonce

Brev:

Lange putninger af 2 årig dreng


30. april 2021

Kategori:
Alder:
2 år

Lange putninger af 2 årig dreng

Hej Helen,

Vi har virkelig brug for din hjælp :-)

Vi har en snart 2 årig dreng, som stortrives, og som altid har været glad, sød og skøn. Han er langt fremme sprogmæssigt, og plaprer hele dagen lang :-) Dog har han aldrig haft det store sovehjerte, og søvn problematikker har oftest givet os hovedpine herhjemme.

Nu er vi nået til et punkt, hvor han sover fint til middag (2-3 timer), og han sover oftest fint om natten (kun 1 opvågning de fleste nætter), så vi er nået langt. Men putningerne om aftenen trækker tænder ud, da de ofte varer mellem 1-1,5 time.

Vores dreng står op mellem 5.30 og 6.00 hver dag, og han puttes til lur kl. 11.30-12. Han sover ofte 1,5-2 timers lur i dagplejen og 2-3 timers lur herhjemme. Vi har indtil videre ikke praktiseret at vække ham fra luren, da vi er bange for, at han kommer i søvnunderskud.

Vi har et helt fast putte ritual, som lyder således: nattøj på, børste tænder, læse de samme to bøger, synge de samme to sange og så godnat. Men når vi siger godnat, så bliver han legesyg og energisk, og er på ingen måde klar til at sove. Vi starter putte ritualet mellem 19.15 og 19.45, og han sover først ...


Annonce

... kl. 20.30-21.00 hver aften (det er desuden først blevet så slemt, efter vi skiftede til sommertid).

Han bliver puttet i vores seng, hvilket vi egentlig også er lidt trætte af, men vi har flere gange (over længere perioder) forsøgt at putte ham i hans egen seng uden held. Så bliver han meget ked af det, og vil op til os, og vil kun falde i søvn i vores arme. Derfor fungerer det bedst for os i vores seng, da han tydeligvis har brug for nærhed.

Far og mor skiftes til at putte hver aften - eller vi skiftes til at starte, for vi er altid nødt til at bytte plads, når det tager så lang tid. Ellers bliver vi for frustrerede.

Vi har forsøgt at putte ham senere, så det passer med hvornår han normalt falder i søvn, men det forkorter ikke putningen, hvilket resulterer i, at han får endnu mindre nattesøvn. Og det har vi det ikke så godt med.

Hvad tænker du? Er der noget vi kan gøre? Og er det nu, vi skal have ham ind i hans egen seng (hvis ja, hvordan gør vi det uden at han skal være helt ulykkelig - for vi kan ikke trøste ham uden at tage ham op, og han græder igen når vi ligger ham). Håber du kan hjælpe :-)

Med venlig hilsen
Maria

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.

Natlampe

Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex

Flaskegivning

Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.

Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

1000 tak for dit svar. Jeg blev meget glad for at læse dine kommentarer vedr. min "dårlige samvittighed" over at have sendt Caroline i vuggestue da hun blev storesøster. Det lettede virkeligt.

Carolines mor


Annonce