Brev:
Kurver - måling af børn
Hej Helen.
Jeg skriver til dig i håb om at du kan give mig lidt forståelse for hvordan kurver hos børn fungerer, hvor tit og ofte de må lægge lidt over og lidt under den kurve de har, og om de må ændre kurve i takt med sygdom, udvikling og andet.
Vi fik fint beskrevet at når vores datter nåede 1 års alderen, skal hun ikke tredoble hendes vægt mere, og derfor vil hun nok spise mindre fremadrettet end hun har gjort det første år.
Vores datter hr fuldt gennemsnitskurven til hun blev omkring 5 mdr., hvor hun steg én kurve og lå der til hun var omkring 7 mdr.
I takt med at hun begyndte og måtte få mere og mere familiemad ved 9 månedersalderen, blev hun mere interesseret i mad, og steg her yderligere 1,5 kurve. Hun har lægget mere eller mindre stille i vægt siden hun var 10 mdr. (Hun har dog også ...
... været meget syg med ørene, fået lagt dræn 2 gange, startet i dagpleje, og vi har måtte lave lidt anderledes ting for at gøre det hyggeligt for hende at spise, bl.a. gået en tur i barnevognen og hun har fået mad der)
Hun vejede 3 kg. og 150 gr. da hun blev født og var 51 lang. Hun vejer nu 10 kg. og 700 gr. og er 73 lang.
Her til mine spørgsmål:
- Må hun gerne lægge stille i vægt en periode?
- Er det okay at hun er steget på kurven?
- Er det okay, hvis hun laver en ny kurve omkring 1 års alderen, da hun ikke skal vokse og tage på i samme omfang mere?
Hvis hun vejer for meget eller hendes vægtkurve ikke må være så høj, vil lægen så tale med os omkring hvad vi kan gøre anderledes?
Jeg håber at du kan give mig en forklaring på hvordan det hænger sammen (:
Med venlig hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
Viden om børn:
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.