Brev:
Hjælp til søvn - 12 mdr.
Hej Helen
Jeg skriver til dig fordi vi nu er nået til et punkt, hvor vi ikke længere ved hvad vi skal stille op.
Vi har en dejlig dreng på 12 mdr som altid har haft et godt sovehjerte om natten, men samtidig skal han i høj grad hjælpes i søvnen.
Gennem tiden startede vi med at vugge ham på benene, så alle hans lurer i starten af hans liv var på mig. Jeg ammede ham så i søvn til natten og på dette tidspunkt kunne han blive liggende i sengen, da han jo ikke bevægede sig så meget endnu.
Jo ældre han blev og mere bevægelse dertil skulle han jo til at puttes i hans egen seng. Vi var også på dette tidspunkt blevet opmærksom på at det ikke var så hensigtsmæssigt at vænne ham til at blive ammet i søvn, så vi erstattede det desværre med en pilatesbold efter amning.
Det er så nu på dette stadie vi stadig er og det fungerer ikke helt for nogen af os. Når vi kommer til sengetid bliver han ammet inden vi sætter os på bolden og bliver derefter svøbet i hans dyne, hvor vi så hopper på bolden til han er faldet i dyb søvn. Det er først når han er i ...
... den dybe søvn jeg kan ligge ham fra os og gør jeg det før vågner han op og søger mig igen. Det er også værd at nævne at det kun er mig hans mor som han vil acceptere at blive puttet af og forsøger hans far er det med skrig.
Problemerne starter også ved at han vågner cirka hver time og skal hoppes i søvn igen og når vi kommer til omkring kl. 23 er den eneste måde at få ro på ham er ved at jeg ligger mig i sengen med ham og ammer, hvor han så sover sammen med os resten af natten. Forsøger jeg at ligge ham i sengen igen, kan jeg bruge mange timer på bolden før det lykkedes.
For at opsumere hvad vi ønsker rådgivning til så er det hjælp til hvordan vi får lært ham at falde i søvn uden bevægelsen, for vores teori er at han vågner så ofte pga han falder i søvn et andet sted end han 'vågner'. Jeg tror også jeg har givet ham vanen at SKULLE ammes når vi kommer til kl. 23, på trods af at det måske ikke er sulten der kalder. Han får serveret en 'godnat-grød' samt bliver ammet inden han bliver puttet omkring kl. 19:30-20:00.
Venlig hilsen
Anne-Sofie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Tilstoppet tårekanal
Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.
Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.
Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.