Brev:
Tigerspring og appetit - 10 mdr.
Hej Helen
Jeg har nogen spørgsmål til dig, som jeg forsøger at få delt ind i hver sit brev til dig, det er nemmere både for dig og mig 😊
Vores datter er super ernergisk, glad, pludre og vil det meste af dagen gerne lege titte-bøh og fangeleg. Hun bliver dog rigtig hurtigt ked af det hvis vi bare træder få skridt væk fra hende, ja faktisk bare hun opfatter at vi er på vej væk. Hun er jo lige startet i dagpleje så det er helt forståeligt at hun reagere sådan når vi bevæger os i modsat retning.
Hun har en enorm energi på trods af, at hun faktisk ikke rigtig har lyst til at spise noget. Hun starter med at vise interesse og kører de første tre bidder ned og viser tegn på at måltidet skal slutte. Vi forsøger selvfølgelig at hjælpe hende igennem et måltid mad. Nogen gange lykkedes det, og andre gange slutter måltidet her (vi er ikke glade for at presse for meget, men fortæller hende at nu spiser vi). Vores datter er nu 45 uger, og vi tænker om dette kan være et tigerspring, der gør at hun har nedsat appetit og faktisk ikke lader til at mangle noget madmæssigt og at det, for hende, kan virke som om vi forlader hende selvom vi kun går få skridt fra hende?
Samtidig er hun i stor udvikling netop nu. Hun putter ting I kasser ...
... og føre ting sammen som passer til hinanden. Lukker døre og åbner dem igen. Åbner låg og lukker igen.
Jeg er selvfølgelig ikke glad for at hun næsten intet spiser, da hun jo de sidste 2 mdr. Har haft problemer med sine øre, er startet i dagpleje og det selvfølgelig har gjort hun ikke har haft lyst til mad. Vi har derfor naturligt gjort lidt ekstra for at få mad I hende. Hun har spist lidt når vi har lavet mad, været hos os, kigget på ting og snakket om dem imens.
Hun er dog også begyndt at være så stædig, så hvis ikke maden på bordet lige er det hun har lyst til lukker hun munden og siger "tak for mad"
Jeg vil også her tilføje at hun ikke har tabt sig, trods 2 mdr. Sygdom med ørene og dagplejestart. Så jeg går med som udgangspunkt at vores datter kan styre det der kommer ind selv, og her har jeg spørgsmål til dig:
- skal vi acceptere at der kun kommer måske nogen bidder ind ligenu?
- kan det skyldes tigerspring, at hun har nedsat appetit? Og finder hun selv ud af at "nu skal jeg nok spise lidt mere"?
- er det helt naturligt, at hun allerede bliver lidt stædig omkring hvad hun vil have at spise, og skal vi forsøge at forklare hende at nu spiser vi det og det, uden at give hende noget andet?
Med venlig hilsen
Mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
Viden om børn:
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Vælling
Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.
Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.