Brev:
Pludselig svært ved at falde i søvn
Hej Helen
Godt nytår!
Vores datter er nu to år og stortrives både hjemme og i vuggestuen. Mit spørgsmål denne gang handler om det at falde i søvn.
Indtil for en uge siden havde hun i en lang periode (+6 måneder) ikke haft problemer med at falde i søvn om aftenen, men efter hun er startet i vuggestue igen efter juleferien, skal hun bruge op imod en time på at falde i søvn. Tidligere tog det max. 15 minutter. Hun græder ikke, men ligger bare og snakker, leger med sine bamser og synger sange.
Normalt bliver hun puttet ca. 18:30 og sover så frem til ca. 05:30. Middagsluren (hvor hun iøvrigt ikke har problemer med at falde i søvn) varer typisk 2,5 timer. Pt. sover hun ...
... ikke før kl. 19:45-20:00, også selvom vi putter hende senere end normalt. Opvågning er til samme tid som normalt, så hun sover lige nu væsentligt kortere tid end hun har gjort.
Vi har altid siddet hos hende indtil hun faldt i søvn, nogle gange tæt på sengen og holdt hende i hånden, hvis hun bad om det, andre perioder i en stol nogle meter væk fra sengen. Skal vi til at forsøge med at gå ud af rummet?
Har du nogle gode råd til, hvordan vi hjælper hende til at finde til ro hurtigere? Eller skal vi simpelthen bare acceptere, at der er en periode lige nu, hvor det tager lidt længere tid og afvente, at hun finder tilbage til en hurtigere indsovning?
Mange hilsner
Anna Katrine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.