Brev:
Mit meget talende barnebarn presser os
Kære Helen.
Må en presset farmor skrive til dig? Jeg håber ikke mit spørgsmål falder uden for kategori.
Jeg har en sønnesøn på 4 år, som taler hele tiden og højt. Han er også meget kropslig, er hele tiden i gang. Jeg er selv pædagog og kan i og for sig godt rumme det, da jeg ved hvad der er på spil. Men min mand, som ikke er drengens farfar, kan slet slet ikke holde det/ham ud. Han bliver direkte vred og skal virkelig holde på sig selv for ikke at råbe hold kæft.
Min søn og barnebarn bor to timers kørsel væk, og vi ser dem i weekender med overnatninger. Jeg besøger dem også, i weekender.
Jeg vil selvfølgelig for alt i verden have en god relation til drengen og forældrene, og vil gerne have de besøger mig, men det er efterhånden noget af en øvelse at have besøg af dem, da elefanten i rummet, fylder så meget: drengen der taler og taler højt hele tiden. Vi prøver alle at tysse lidt på ham, være på overetagen, være ude af huset, men det kan vi jo ikke gøre hele tiden. Min søn og moren er forældre, der opdrager efter de nyeste principper, ingen skæld ud, lytter og svarer barnet, de nænsomme og overbærende. Min mand mener, drengen er ...
... hjerneskadet og at han skal medicineres, at forældrene er inkompetente, eller at han har ADHD, og vi skændes rigtig meget om det.
Det er kommet så vidt at min mand ikke vil se dem hos os, før drengen er “opdraget”. Han vil simpelthen ikke finde sig i det. Han mener også, at jeg som pædagog skal tale med forældrene om alt det de, i hans øjne, gør forkert. Jeg synes overordnet ikke de gør noget forkert, men jeg kan godt se, de har hænderne fulde.
Min søn har altid haft et anstrengt forhold til sin stedfar, og jeg hader at se det samme ske for mit barnebarn. Som jeg ser det, er han en normal dreng, der bare er blevet vant til at lyde og konstant tale er normalen.
Jeg føler mig virkelig som en lus mellem to negle. På den ene side min mands modvilje og vrede mod den lille dreng og på den anden side, behovet for at have det rart og hyggeligt med min søn og barnebarn, når de er her. Hvilket er ret svært, når alle går på listesko, for ikke at vække min mands vrede.
Har du et godt råd til hvordan jeg balancerer i dette?
Skal jeg fraråde min søn og barnebarn at komme?
Skal jeg bede min mand fjerne sig, når de kommer?
Hilsen
En presset farmor.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
Viden om børn:
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.