Brev:
Fortsat mange opvågninger
Kære Helen,
Vi har tidligere skrevet vedr. vores dreng, som har problemer med mange opvågninger om natten, hvilket vi bl.a. troede skyldtes, at vi var endt i en uhensigtsmæssigt situation, hvor han blev ammet i søvn - både til putning og i løbet af natten.
Vi har på baggrund af dine gode råd gjort flere ting. Vi er stoppet helt med, at han ammes i søvn. Nu ammer jeg ham inden han puttes ca. kl. 19.30 og derefter puttes han i egen seng vågen. Derefter tager hans far ham, når han vågner. Han trøster, synger og putter ham igen. Det vil også sige, at vi har fået ham ud af den slyngevugge med motor, som han sov i. Jeg ammer dog en enkelt gang i løbet af natten - typisk ml. kl. 01 og 03. Vi har sat et par brio bed rockers på benene af sengen, hvilket typisk vil sige, at vi vugger sengen lidt, når han puttes inden til han sover. Og måske er noget af problemet her?
Problemet er således, at han fortsat vågner utrolig mange gange selvom han ikke ammes, men puttes vågen. De seneste par aftener vågner han ca. hver 45 min. Han har flere gange vendt sig om på maven, når vi kommer ind til ham og kan ikke komme retur til ryggen/siden. Så måske er der også noget motorisk uro på spil.
Vi vil dog utrolig ...
... gerne hen til, at han kan sove nogle længere stræk. Lige nu er bare to timer i stræk lang tid, hvis det er først på aftenen.
Endelig har vi også det problem, at han typisk godt kan puttes af faren med sang, trøst osv. indtil vi kommer til tidlig morgen. Han vågner således typisk ml. kl. 5-6 og vil ikke puttes af sin far her. Derfor har jeg nogle morgener ammet ham - nogle gange virker det, andre gange ikke. Kl. 5 er dog for tidligt til vores døgnrytme, så det vil vi også gerne væk fra.
Hans døgnrytme er ca:
kl. 5-7: Vågner
kl. 8: Havregrød m. sveske/æble, vand af kop
kl. 10: MME af kop - puttes til lur
Kl. 10 - 11.15: Sover i altanbarnevogn - vugges i søvn/står ellers stille
Kl. 12: Frokost - rugbrød med pålæg, grønt, vand af kop, kød, pastaskruer mv.
Kl. 14- 14.30: Puttes til lur - får en kop MME - sover ml. 30 - 60 min.
Kl. 15-15-30: Øllebrød, frugt, vand af kop
Kl. 17.30: Aftensmad - fisk, kød, grønt, bulgur, avokado mv.
kl. 19: Ammes
Kl. 19.30: Puttes i egen seng.
Vågner typisk kl. 20.30, 21.00, 23.00, 01, 03, 05.
Mit spørgsmål, som jeg meget håber, du kan hjælpe med, er således hvordan vi kommer hen et sted, hvor han ikke vågner så mange gange?
Bedste hilsner
Linda
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Spinalbedøvelse
Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.
Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...
Kosttilskud - børn
Følgende kosttilskud anbefales til børn:
- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.
- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.
- Jerntilskud...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.