Brev:
Putning til nat - 17 mdr.
Hej Helen,
Tak for dit svar på mit første brev.
Vi har nu afprøvet rutinen i 6 dage - spist aftensmad kl 17.30-18, givet bad og massage kl 19, aftengrød kl 19.30 og i seng kl 19.45-20. Vi er stået op senest kl 7 alle dage bortset fra en - hvor vi alle kom til at sove over os.. Jeg ligger tøj sammen mens han ligger i sengen, som du har foreslået, og så vidt muligt forsøger jeg at få ham til at ligge sig ned selv.
Men jeg er i tvivl om det fungerer som det skal, om vi skal ændre noget eller give det mere tid, for pt er der ikke den store forskel i putningen. Det har taget mellem 35 og 45 minutter før han falder i søvn, og han sætter sig op i sengen mange gange undervejs - gennemsnitligt en gang i minuttet. Hvis han ligger ned, sparker han til tremmerne i sengen, vender sig rundt og ligger sig på tværs, snakker, klapper eller griner. Når jeg beder ham ligge ...
... sig ned (uanset tonefaldet) ryster han på hovedet, griner af mig eller ignorerer mig helt. Jeg gentager nok 4-5 gange før jeg fysisk må ligge ham ned igen.
Jeg er derfor i tvivl om de nye rutiner blot skal have mere tid, og om jeg skal gribe det anderledes an når han sætter sig op så meget. Hvor mange gange skal jeg bede ham lægge sig ned? Hvor bestemt skal det siges?
Derudover er han meget træt omkring badetid og efter badet. Han virker virkelig klar til at sove kl 19.30-20. Alligevel vælter han rundt og sætter sig op så mange gange. Jeg forstår det simpelthen ikke..
Jeg tænker om han har brug for en tyngdedyne eller lign... men problemet opstår ikke når han sover ude hos sine bedsteforældre - der ligger han lige så roligt og falder i søvn uden brok og uden at sætte sig op, og hun gør ikke noget anderledes.
Mange hilser igen fra
den frustrerede mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet