Annonce

Annonce

Svar: Vand af sutteflaske


26. oktober 2020

Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Line

Hvor er det dejligt at høre, at det er gået så fint med at trappe ud af MME, og det er helt fint, at jeres dreng ikke længere får MME af sin flaske, nu hvor han er blevet 1 år.

Jeg er dog knap så begejstret for at I giver vand i flasken i stedet. Jeg forstår godt jeres bevæggrunde for at give ham vand, og at det er vigtigt at dække hans behov for væske, men det er vigtigt, at han lærer at indtage sit væskebehov i dagtimerne og ikke om natten. Samtidig oplever jeg desværre ofte, at behovet for vand om natten godt kan øges, så han pludselig skal have mere og mere og måske ender med at drikke ½ liter vand om natten, og det er uhensigtmæssigt på sigt - både for ham og jer :)

Jeg vil derfor anbefale jer, at I bruger de næste 1-2 måneder på at trappe ud af vand af flaske, så han gradvist får mindre og mindre og til sidst lærer helt at undvære sin flaske om natten. Samtidig introducerer I et nyt putteritual med putteklud, bamse, godnatsang osv. jf. tidligere svar, så han får et nyt trygt ritual, som gradvist kan erstatte flasken.

I skal samtidig være meget ...


Annonce

... opmærksomme på at give ham væske nok hele dagen igennem, så hans "væskedøgn" bliver vendt, og han naturligt begynder at drikke mere vand i dagtimerne og derfor ikke behøver søge det aften og nat.

Det kan være en god idé at introducere en drypfri kop i stedet for flasken, så han vænnes til at drikke af kop i stedet. En drypfri kop minder lidt mere om flasken end end almindelig børnekop gør. Og så kan han tilbydes lidt vand af denne før han puttes og også tidlig morgen, hvis han vågner og er tørstig der. På sigt vil han måske selv kunne tage sin kop med vand tidlig morgen, så I ikke behøver stå op for at give ham noget at drikke - for selvfølgelig kan han være tørstig :) Prøv dog om I kan holde mængden lidt nede, så han som sagt ikke drikker mere om natten end han gør i løbet af dagen.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Så brug de næste par måneder på at trappe ud af flaske med vand, så han gradvist lærer helt at undvære sin flaske. Han bliver naturligt også bedre til at drikke af en kop og vil på sigt naturligt kunne drikke større mængder på denne måde :)

Rigtig meget held og lykke med det projekt :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Mad har ingen interesse

Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æteriske olier

Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.

Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.

I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...

Læs mere i Babylex

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Jeg beder dig om hjælp, for jeg ved ikke hvad jeg ellers skal stille op. Jeg har læst flere af dine råd på nettet og jeg syntes du er hamrende dygtig og har hjertet på rette sted.

Et kæmpe stort TAK fra en fan.

Rikke


Annonce