Brev:
Udslæt om mund - kontakteksem eller allergi?
Kære Helen.
Nu skriver vi igen, men det drejer sig om noget helt andet.
Vores datter på næsten 11 måneder har hver gang hun har fået makrel i tomat fået udslet om munden. Derfor har vi opgivet at give hende det. Vi har tænkt det som en lokalirritation pga tomatsovsen og ikke noget allergi. Vores store pige reagerende nemlig på samme måde hvis hun fik ketchup fra pølsemanden, men reagerede ikke på vores økologiske ketchup herhjemme. Enten er den store vokset fra det eller også får hun det bare ikke så meget rundt om munden mere. Vi læste os den gang til, at det var helt normalt og ikke havde noget med allergi at gøre.
Derfor har vi egentlig tænkt at lillesøsteren reaktion på makrel i tomat det samme. I dag har vi dog set reaktionen uden at hun har fået makrel i tomat (som vi ikke længere giver hende). De eneste to ting hun fik, som hun ikke får ofte var ...
... henholdvis skaldyrssalat og økologiske fiskefrikadeller med laks og grøntsager (færdigkøbte), altså ting med henholdvis fisk og skaldyr. Så nu bliver vi i tvivl, kan det være hun ikke tåler fisk (evt. skaldyr) og bør vi få det undersøgt?
Når hun bliver vasket om munden efter måltidet med en vaskeklud forsvinder rødmen i løbet af en halv time. Rødmen er sådan lidt i pletter rundt omkring. Der er ikke umiddelbart andre symptomer.
Hun har døjet med hård mave siden hun var 5 måneder (altså før hun startede med fast føde), men dette er blevet bedre - måske fordi hun bevæger sig mere. Hun kommer nu af med afføring næsten hver dag, den er stadig meget fast og nogle gange lidt hård, men hun virker ikke generet af det og har ikke svært ved at komme af med det.
Hvad gør vi? Skal vi få hende undersøgt eller er der noget vi selv skal være obs på?
Mange tak for hjælpen!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
Viden om børn:
Termin
Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.
Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.
Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.
Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...
Håndudmalkning
Hvis man har brug for at malke mælk ud til sit barn, så kan man gøre det med håndudmalkning. Når man bruger sine hænder, skal man være ekstra opmærksom på hygiejnen - men ellers er håndudmalkning normalt den mest skånsomme form for udmalkning af brystet.
- Begynd med at vaske dine hænder og find en ren skål, som mælken kan løbe ned i.
- Tag evt. et varmt bad eller læg et varmt omslag på brystet.
- Læn dig forover, massér brystet blidt ned mod...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!
Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!