Brev:
Spise med ske og gaffel - 15 mdr.
Hej Helen
Min datter er godt 15 måneder og spiser rigtig fint med mad (for det meste). Det varierer lidt hvor meget hun spiser i vuggestuen og nogle gange til aftensmaden gider hun heller ikke spise så meget. Hun smager dog på alt. Og vi slutter altid dagen med aftengrød så er ikke bekymret for, at hun får nok mad.
Jeg kom nok lidt sent igang med at “træne” ske og gaffel med hende, og madede hende i lang tid. Vi mader hende næsten aldrig mere (kun hvis aftengrød skal hurtigt ned pga træthed). Og hun kan nærmest spise alt med fingrene, selv suppe. Men hun vil bare ikke tage ske og gaffel. Hun forstår godt teknikken til dels, og kan finde på at tage et par skeer grød selv (hvor jeg dog hjælper med at få grøden på skeen). Men hun bliver meget hurtigt irriteret og kaster den ned og spiser med hånden. Det er tydeligt at hun ikke rigtigt har tålmodigheden og synes ...
... det er meget lettere med hænderne.
Jeg forsøger ved hvert måltid og jeg fornemmer lidt at hun bliver mere og mere irriteret på skeen pga mit pres. Mit spørgsmål er hvordan jeg skal få hende til at spise med ske og gaffel. Skal jeg blive ved med at “træne” bevidst eller skal jeg bare ligge skeen ved hende og vente til hun en dag tager den op?
Et andet spørgsmål er hvornår børn lige så stille begynder at snakke. Hun siger mangle lyde og peger og siger “det?” Konstant (Som i hvad er det). Men hun har endnu ikke sagt et rigtigt ord af sig selv. Hun kan efterligne ord vi siger med lyde der minder om, men det hænger ikke ved. Hun er meget opsøgende og smilende og på, og hun virker til at forstå mange ting, som når vi spørger om hun er sulten eller hvem der kommer hjem. Vi vil jo gerne få hende til at tale mere, men kommer det bare af sig selv?
Med venlig hilsen
mig
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
Viden om børn:
Søskende
Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:
- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.