Brev:
Nattesøvn 15 måneder
Kære Helen.
Vores dreng har altid sovet rigtig godt om dagen og meget kompromitteret om natten med mange natlige opvågninger og til tider vågenperioder og det der skal ændres på er at han bliver ammet en del gange i løbet af natten og at han kommer op og sover i dobbeltsengen.
Han puttes i egen seng ved 20-tiden. Vi vil gerne fortsætte amningen til natten, som fungerer rigtig godt og giver ham ro og en dejlig hyggestund sammen. Han falder aldrig i søvn ved brystet og bagefter bliver han lagt i sin tremmeseng, som står lige op ad vores seng i soveværelset. Det er ofte far, der putter ham der, men vi kan begge to gøre det.
Nogle dage har han en let opvågning efter 1-2 timer, hvor hans far meget nemt kan nusse ham lidt i tremmesengen og han sover videre.
Han vågner altid omkring det tidspunkt, hvor vi går i seng, cirka ved 23-tiden og her sidder eller står han op i sengen og det er meget svært for hans far at få ro på ham. På dette tidspunkt er jeg sikker på, at hans indre ur fortæller ham, at jeg kommer og ammer ham og tager ham op i dobbeltsengen.
Resten af natten har han mange opvågninger, hvor han bliver ammet. Ofte falder han hurtigt til ro og lægges ved siden af mig, men der er også en del gange, hvor han er meget urolig og hver gang jeg forsøger at lægge ham, så klynker han og vender sig rundt og sætter sig op og kan kun finde ro ved brystet. Det gør at jeg er meget vågen i løbet af natten. De sidste to måneder tror jeg ikke at han har sovet mere end to timer i træk som det længste, bortset fra at det godt kan ske først på aftenen inden jeg går i seng.
Egentlig har jeg ikke noget imod at amme om natten, hvis han som han i perioder har gjort, sover 3-4 timer og ammes kortvarigt og sover ...
... videre i 3-4 timer. Men i de fleste perioder og særligt de sidste to måneder, så vågner han ofte nærmest hver time og ofte er det svært at få ro på ham undtaget ved brystet. Samtidig er det som om natamningerne sætter gang i peristaltikken og han prutter meget, særligt henad morgenen og ofte har han afføring kort efter vi er stået op. Så måske det også kan give ham ro i maven, hvis natamningen stopper. Han har jo heller ikke fysiologisk brug for mad om natten.
Det handler mest om, at jeg har så svært ved at give slip, jeg elsker at amme, og jeg elsker at sove sammen med ham og jeg synes det er så svært, at han skal ligge alene i tremmesengen og jeg kan næsten ikke holde ud, at hans far synes han snart skal på eget værelse. Jeg tror hans storebror på 5 var omkring samme alder, da han kom på eget værelse.
Jeg håber du kan hjælpe med et forslag til en plan for, hvordan vi nemmest får en bedre nattesøvn. I første omgang skal han ikke på eget værelse, men jeg tænker natamningerne skal stoppe og han skal sove i sin tremmeseng i vores soveværelse. Jeg håber derfor du har et forslag til, hvordan vi bedst får det indført uden han bliver for ked af det og ligesom om vi skal starte med den ene ting eller begge ting på samme tid?
Han stortrives ellers og er sådan en glad dreng. Han vejer cirka 10,7 kilo, spiser fint, trives virkelig godt i vuggestuen osv.
Han puttes som regel ved 20-tiden og er de fleste dage nem at putte og sover efter 10-15 minutter (far bliver inde i soveværelset til han sover og vi har også talt om at det nok bør ændres).
Han sover 1,5-3 timer til middag alt efter hvordan hans nat har været og hvor længe han har sovet om morgenen.
Han vågner typisk mellem 6.30 og 7.15.
Bedste hilsner
Gry
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
Viden om børn:
Babynest
En babynest er oprindeligt en svensk opfindelse, som efterhånden har spredt sig over hele verden. Også i Danmark er det meget populært at bruge en nest til sit barn.
En babynest kaldes også en babyrede, og den bruges til at lægge dit barn i, når du gerne vil have, at dit barn skal føle sig omsluttet og holdt, og du ikke selv kan have dit barn i armene. Det vil sige, at hver gang du lægger dit barn fra dig, fordi du f.eks. skal ordne vasketøj, lave mad, tale i telefon eller...
Quinoa
Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.
Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.