Brev:
Tidspunkt for godnat
Kære Helen
Jeg skriver til dig da vi har en datter på 2 år og 5 mdr. som absolut ikke vil sove om aftenen når hun skal puttes. Det startede faktisk da vores datter blev indlagt på hospitalet tilbage i midten af marts hvor hun var syg med kyssesyge, og der blev vendt op og ned på hendes rytme. Siden dengang, så har hun først ville falde i søvn kl. 21.30 hver aften, og det er uanset om hun har været tidlig oppe, eller om hun har fået lov at sove længe. Vi har prøvet at gå op med hende kl. 19.30 men så kommer vi bare til at sidde i 2 timer før hun ligger sig til at sove istedet for 1 time hvor vi typisk sidder ved hendes seng, før hun ligger sig til at sove. Så hvordan kan vi få ændret denne rytme?
Vi starter putteritualet med at vi er stuen og så får hun lov at vælge 3 bøger vi læser imens hun får noget havregrød, i det hun sjældent spiser så meget til aftensmad. Så går vi op og skifter hende og børster hendes tænder og så ligger vi hende i hendes seng imens vi sidder ved Siden af. Vi fortæller godnathistorie og synger godnatsang, når det er mig der putter så græder hun ikke men ligger bare meget urolig og har svært ved at overgive sig til ...
... søvnen. Sommetider vil hun gerne nusses eller holde i hånd så det gør jeg, men alligevel har hun svært ved at finde ro. Jeg har også prøvet at tale med hende om det der er sket i løbet af dagen men synes heller ikke at det har den store effekt. Når far skal putte græder hun meget fordi hun gerne vil have at det er mor der putter, men det ender med hun falder i søvn til sidst også kl.21.30. Pt. Vågner hun kl.8.00 og sover middagslur kl.12.00-12.30 og så sover hun 2 timer.
Vi ville ønske vi kunne putte hende kl.19.30-20.00 og at hun så faldt hurtig til ro og lagde sig til at sove, så vi også kunne få lov at slappe lidt af og få noget voksentid igen. Inden hun blev indlagt, puttede vi hende kl.20.00 og kl.20.40 sov hun som regel.
Det skal siges at hun ellers er en glad pige der er meget sproglig fremme og, at vi kan føre samtaler med hende, og hun kan sige lange sætninger. Dagplejemor siger at hun er intelligent og, at hun også synes hun er langt fremme sprogligt af sin alder hvilket hun har været længe. Hun har også masser af energi, og løber rundt og leger hest m.m så det virker ikke som om at hun mangler energi.
Med venlig hilsen
Lille mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
Viden om børn:
Fiskeolie og børn
Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.
Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.
Det er vigtigt at variere...
Ufrivillig natlig vandladning
Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.
1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.
2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.