Brev:
Nyfødt og amning
Kære Helen
Jeg har en nyfødt dreng på 8 dage, han sover naturligt meget og formentlig endnu mere da han har lidt gulsot og anæmi.
Mit spørgsmål går på amning. Han er vågen 30-60 min ad gangen, nogle gange vågner han kun for at spise og sover så videre.
Når han vågner så ammer jeg ham fra det ene bryst indtil han falder i søvn efter ca 10 min. Så vækker jeg ham oftest ved at skifte ble, skifte tøj osv. og så ammer jeg ham igen med det samme fra samme bryst, for at han kan få det sidste fede mælk med. Han virker ofte sulten her efter skift af ble, så jeg tror han falder i søvn ved første amning af ‘anstrengelse’ og ikke af mæthed.
Hvis han så er vågen en halv times tid hvor vi har gid kontakt og taler og nusser, evt. skifter ble igen, så ...
... lægger jeg ham tit til at sove ved at tilbyde det andet bryst. Og den rutine fungerer egentlig godt og han holder sig mæt længe. Ofte 3,5-4 timer. Men det er også 3 amninger på måske 45 min.
Er det ikke lidt voldsomt? Kan jeg gøre det lettere for mig selv? Har bare læst at du anbefaler samme bryst 2 gange for at de får det tømt, men samtidig at man tilbyder begge bryster? Jeg vil jo gerne at han får rigeligt med mælk i forhold til hans gulsot så han kan skylle affaldsstofferne ud. Og jeg er mere til at han spiser effektivt og sover godt efterfølgende. I forhold til klat spiseri og hyppige opvågninger pga sult.
Når han vågner næste gang kører vi samme rutine men starter med det bryst først som jeg lige ammede kort med til sidst.
Med venlig hilsen
M.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Kommer jeg til at elske mit barn
Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...
Viden om børn:
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.