Brev:
Dagsplan tvillinger
Kære Helen,
Jeg har tvillinger på 6 mdr. korrigeret 4,5 mdr. født uge 33.
De er lige kommet ud af udviklingsspring nr. 4, så nu vil jeg gerne se om vi ikke kan få en rytme op at køre igen.
Deres måltider har altid været ret synkrone, men deres dagslure har ikke. De kommer i seng kl. 19 og vi vågner omkring kl. 7. Det virker til at de de fleste dage ikke vil sove om dagen, og så pludselig skal de indhente al søvnen. Jeg kunne godt tænke mig et forslag til hvordan vores hverdag kunne se ud - med søvn og måltider. De får 5 flasker om dagen t1 får 210 ml i og t2 få 180 ml. De vil som oftest ikke spise oftere end hver fjerde time.
Vi er begyndt på grød og mos, og de fik i dag 3 måltider. Vi startede 1/4 med grød. Er jeg gået for hurtigt frem. De får som regel mellem 1-2 x om dagen. Det svinger pga. deres manglende rytmer.
Jeg har forsøgt nedenstående, som minder lidt om hvordan det så ud inden spring 4. Jeg synes ikke at det virker særlig godt, for de er trætte allerede efter første lur.
kl. 7 - gøres klar til dagen og få grød
kl. 9 flaske og putning
kl. 11 - grød
kl. 12 - flaske og putning
kl. 15/16 - flaske T1 får/fik ofte flaske kl. 15 og sov lidt igen, mens t2 sov lidt ...
... længere.
kl. 18.30 - gøres klar til natten flaske og puttes.
Drømmeflaske når jeg går i seng
Det har fungeret godt, men det fungerer ikke for tiden. t1 plejede nok at sove 3 timer om dagen, mens t2 sov tættere på 4 timer om dagen. t1 er begyndt at vågne tættere på kl. 6 - han er glad og underholder sig selv, nogle gange falder han i søvn igen. Hvis jeg giver flaske vågner han helt og vækker sin tvilling. og ingen af dem vil spise, så det har jeg droppet igen...
De er generelt nemme og glade babyer, men jeg savner mere nærvær og hygge. Fjerde spring har været hårdt, og vi skal på rette vej igen.
Tvilling 1 græder ofte i søvne særligt om dagen Og jeg tror han vækker sig selv. Jeg kan ikke trøste ham. Han græder hvert 5-30 minut. Nogle gange hjælper det at lade ham sove i min favn men ikke altid. Jeg synes at han græder oftere i søvne om natten efter vi er startet på grød og mos. Han har ellers ikke forstoppelse længere, som han ellers altid har haft. Skal jeg bare holde mig til 1 måltid om dagen måske?
Jeg håber at du kan hjælpe lidt, så vi kan få mere hygge ind igen. Jeg er ret presset for tiden. Står også alene det meste af tiden. Og jeg er uden et netværk. Corona hjælper ikke på det :)
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Ører - øreproblemer hos baby og børn
Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.
Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...
Passiv rygning og børn
Små børn er særligt sårbare overfor passiv rygning, da deres organer endnu ikke er færdigudviklede.
Vi ved i dag at børn, som udsættes for passiv rygning, bliver oftere syge, og ofte også rammes hårdere af sygdomme. Børn, som udsættes for passiv rygning, har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse og mellemørebetændelse.
Undersøgelser viser også at børn, som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen, vil...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.