Brev:
Ammer stort set kun aften og nat
Hej Helen
Tak for din tidligere hjælp ang. mine ammeproblemer. Jeg har kæmpet og kæmpet og det er lykkedes mig at forsætte amningen af min søn, der nu er 6.5 mdr.
I takt med at han får mere mad er han dog ikke særligt interesseret i at blive ammet om dagen mere. Jeg tilbyder ham på de samme tidspunkter som altid, lige efter lur, men som regel vil han ikke spise, eller spiser kun lige akkurat, til han ikke er sulten mere.
Han er en meget opmærksom, nysgerrig og livlig dreng, så min fornemmelse er, at han ikke gider bruge tid på at ligge ved brystet, når han ikke er rigtigt sulten. Jeg kan godt få ham til at tage fat, hvis jeg hopper rundt og synger med ham i armene, men han har bare brystet i munden og kigger interesseret rundt - han sutter ikke, så det er vist bare fordi, han synes, det er hyggeligt :)
Jeg ved godt, at han fortsat har et stort mælkebehov, men jeg ammer ham til gengæld rigtig meget mellem 20-05, så jeg er i tvivl, om det kan være nok? Og vil jeg fortsat have nok mælk til ham og natten, hvis jeg ikke ammer om dagen længere?
En typisk dag ser sådan ud:
05.30: vågner, vil ikke ammes, vil ikke sove videre.
06.30: grød
06.30-07: puttes til lur
08.00: vågner, ammes evt kort.
09.30: frugt
10.00: puttes ...
... til lur
11.30: vågner, ammes
12.30: frokot, mos og lidt frugt
15.00: puttes til lur
16.00: vågner, vil ikke ammes
18.00: aftensmad
19.00-19.30: puttes, ammes
20.30: ammes
22.00: ammes
01.00: ammes
04.00: ammes
Hvad tænker du om det? Han er en lille dreng (har kun lige akkurat fordoblet sin vægt på seks mdr), der aldrig har virket synderligt sulten, så vi energiberiger hans mad med både MME og rigeligt fedtstof. Vi tænker desuden snart at indføre et ekstra måltid inden anden lur, men vi har ikke gjort det af frygt for, han så vil afvise brystet endnu mere.
Det er lidt hårdt at amme så meget om natten, men da det jo drejer sig om ret kort tid, før hans mælkebehov ikke er så stort længere, føler jeg godt, jeg kan være i det. Hvornår vil du mene, det er ok, jeg forsøger at begrænse til fx 2 amninger i døgnet?
Hvis du ikke mener, han får mælk nok, hvad vil du så foreslå, jeg gør? Jeg overvejer en elektrisk pumpe og så give ham udmalket mælk i kop. Sutteflaske er ikke en mulighed. Det har altid skabt problemer med amningen, fordi han bliver utålmodig ved brystet efterfølgende, og han kan ikke finde ud af en Medela Calm, som efterligner brystet.
Håber du kan hjælpe mig med at få lidt ro i maven :)
Venlig hilsen
Louise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Legetøj til baby og børn
Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.
Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.
Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder