Annonce

Annonce

Brev:

Baby vil kun powernappe om dagen


10. april 2020

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Baby vil kun powernappe om dagen

Kære Helen.

Tusind tak for dine svar på vores tidligere spørgsmål, de har været til stor hjælp.

Vores datter er nu næsten 7 måneder og vi har som regel en glad, meget aktiv og nysgerrig lille pige. Hun udvikler sig hurtigt og hun maver/kravler over hele huset og udforsker verden. Vi er godt i gang med skemad og er nu på tre måltider i løbet af dagen. Hun har fra dag et været meget begejstret for alt, hvad vi præsenterede hende for, men vi kan også godt mærke, at hun nu let bliver forstyrret i sin spisning og at nogle ting er mere populære end andre.

Vi skriver til dig fordi vi pludseligt, nærmest fra den ene dag til den anden, oplever store vanskeligheder med hendes lure i løbet af dagen. Hun har altid været meget glad for barnevognen og faldt førhen i søvn næsten så snart hun ramte vognen. Men for tiden vil hun stort set ikke sove om dagen. Hun virker frustreret og vred, sparker og hiver i vognen og efter kort tid græder hun og giver udtryk for stor utilfredshed. Hun plejer at sove i en kørepose men for tiden sparker hun og hiver og flår i den, så vi lige nu må lægge hende ovenpå posen og derefter gradvist pakke hende ind.

Derudover, så vil hun lige nu kun sove 30 min af gangen, næsten på klokkeslæt. Det eneste der får hende til at falde i søvn, er hvis man kører vognen frem og tilbage over de samme skæve fliser og gør det igen og igen og igen. Vi har en enkelt gang kunne få hende til at sove længere ved at stå klar eftet 30 min, men det er ikke lykkes igen. Nogle gange vil hun kun sove hvis vi triller vognen under alle 30 min. De første par dage virkede hun egentlig frisk nok efter de 30 min lure, men efter nogle dage begynder vi at kunne mærke det på hendes humør. Hun er simpelthen i dårligt humør hurtigere og bliver hidsig og frustreret.

Hun leverer indtil videre stadig nogle flotte nætter, hvor hun sover fra ca 19.30 til ca. 6 med kun få opvågninger og sjældent nogle vi er nødt til at reagere på. Hun virker derfor til godt at kunne falde i søvn igen..bare ikke om dagen.

Vores dag ser nogenlunde sådan ud:

6.00-6.15 står op med enten far ...


Annonce

... eller mor og får en flaske på ca 120 ml. Leger i stuen

8.00-8.15-8.30: virker efterhånden træt, gnider øjne og får endnu en flaske ca. 190 ml. Vi putter i vognen.

Ca kl. 9.00 vågner hun igen og kommer op. Vi leger lidt og tumler inden skemad.

Kl 9.30-10 Grød og vand og vi leger videre.

Ca kl 11.00-11.30-12 Hun virker tiltagende frustreret og træt og hun får en flaske ca 180 ml og vi putter i vognen.

Ca. 12.30-13-13.30 Hun vågner og vi leger igen. Vi rykker rundt i huset for at se lidt nyt.

Kl ca. 13.45-14 skemad og vand(enten hjemmelavet grøntsagsmos eller færdiglavet babymad). Vi leger, udforsker, synger.

Ca 15.30-16.00. Hun virker tiltagende i dårligt humør, gnider øjne og næse og er pylret. Hun får en flaske ca 160-170 ml. Hun puttes i vognen.

Ca. 16.30 Hun vågner og kommer op. Der leges og tumles

Ca. 17.00-17 15 skemad og vand (enten mos eller grød). Der leges i køkkenet mens mor og far laver mad. Hun sidder med ved bordet og gnaver i en agurk eller ærtepuf-snack mens vi spiser.

Ca. 18.30 Badetid og hun smøres ind og pusles, får nattøj på.

Ca. 19.00 Hun kommer ned i stuen og der læses en bog eller to og synges.

Ca. 19.10-19.15 Hun får en flaske (ca 190 ml) på eget værelse og der synges og bygges inden hun lægges i egen seng. Som regel tager hele seancen et kvarter.

Vi er selvfølgelig lidt tyndslidte efter hun er begyndt at have så store vanskeligheder ved lurene. Vi vil jo helst ikke vænne hende til at skulle trilles, men lige nu er det det eneste der fungerer.

Hun er p.t. ved at få to tænder i undermunden, kan det være dem der laver så meget ravage?

Vi overvejer også om hun måske kun burde have to lure, men når hun kun tager 30 min af gangen, så synes vi det er alt for lidt.

Vi har førhen forsøgt at fokusere en del på at give hende flaske lige inden lur og skemad når hun kom op, men hendes nye lurmønster roder rundt i de små rutiner vi havde. Skal vi være mindre fokuserede på timingen af flasker og måltider ?

Vi håber du har nogle gode råd til at gøre lurtid lidt mere behageligt igen.

Mange hilsner
Tina

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fontanellen

Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.

Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...

Læs mere i Babylex

Udslæt - hos børn

Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre, om det bare er noget forbipasserende, og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:

- Ble-eksem: Voldsom rød numse, knopper, og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Det kan også skyldes, at barnets hud reagerer på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annonce